Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι έκανε ο Ράφαελ Λεάο: Κούρσα 78 μέτρων με υψηλότερη ταχύτητα τα 34 χλμ.! (vid)

Μόνο έτσι θα καταλάβετε τι έκανε ο Ράφαελ Λεάο: Κούρσα 78 μέτρων με υψηλότερη ταχύτητα τα 34 χλμ.! (vid)

Sportal newsroom 09:10 - 19.04.2023

Η πρόκριση της Μίλαν στα ημιτελικά του Champions League είχε έναν πρωταγωνιστή κι αυτός ήταν ο Ράφαελ Λεάο που «χάζεψε» όλη τη Νάπολι.

Έπειτα από 16 χρόνια απουσίας από το ευρωπαϊκό προσκήνιο, η Μίλαν κατάφερε να «φωνάξει» ότι είναι και πάλι παρούσα στο υψηλότερο επίπεδο και παρά την κακή της απόδοση στη φετινή Serie A, έφτασε στα ημιτελικά του Champions League.

Κόντρα στη Νάπολι μπόρεσε να πραγματοποιήσει αψεγάδιαστα ματς σε τακτικό επίπεδο στο σύνολο των 180 αγωνιστικών λεπτών και απόλυτα δίκαια άφησε εκτός συνέχειας τους «παρτενοπέι».

Πιθανότερος αντίπαλος των «ροσονέρι» θα είναι η μισητή αντίπαλος, Ίντερ, που απόψε καλείται να κάνει απλά τα βασικά για να αποκλείσει την Μπενφίκα, έχοντας επικρατήσει πριν από μία εβδομάδα στη Λισαβόνα με 2-0.

Ωστόσο, πέρα από την ομαδική επιτυχία που πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, η πρόκριση της Μίλαν επί της Νάπολι είχε έναν πρωταγωνιστή. Αυτός δεν ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, που πέτυχε το κρίσιμο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας έτσι και το αίμα του πίσω από το χαμένο πέναλτι στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αντίθετα, το όνομα που έχει γίνει για ακόμα μία φορά πρωτοσέλιδο είναι αυτό του Ράφαελ Λεάο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός έκανε το δρομολόγιο από το Λιλ στο Μιλάνο το καλοκαίρι του 2019 αντί 30 εκατ. ευρώ και ενώ προηγουμένως πρόλαβε να μείνει στη γαλλική πόλη μόλις για έναν χρόνο, έχοντας αποκτηθεί από τη Σπόρτινγκ ως ελεύθερος!

Η κούρσα του 23χρονου στο 43’ της αναμέτρησης θα μείνει αξέχαστη τόσο στους φίλους της Μίλαν, όσο και σε αυτούς της Νάπολι για διαφορετικούς λόγους, αλλά σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι ότι νεαρός «μάγεψε» τους πάντες.

Συγκεκριμένα, η κούρσα του ήταν κάτι παραπάνω από 78 μέτρα, αφού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του και την πάσαρε όταν πια είχε φτάσει στο ύψος της μικρής περιοχής των γηπεδούχων, ενώ η υψηλότερη ταχύτητα που κατέγραψε σε αυτό το σόλο ήταν τα 34 χλμ./ώρα.

Δείτε την απίθανη προσπάθεια του Λεάο μέσω ψηφιακής ανάλυσης: