Τέλος εποχής: Ο θρύλος Μπενζεμά αποχώρησε επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Τέλος εποχής: Ο θρύλος Μπενζεμά αποχώρησε επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Κώστας Τόπας 13:00 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 04.06.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά γνωστοποίησε στους ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης την επιθυμία του να αποχωρήσει από τους «μερένχες», με την διοίκηση των Μαδριλένων να κάνει αποδεκτό το αίτημα και να ανακοινώνει το τέλος του 35χρονου Γάλλου στράικερ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά θα σταματήσει να είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις τελειώσει η σεζόν. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον σύλλογο σε ανακοίνωσή του, ο οποίος ευχαρίστησε τον 35χρονο Γάλλο στράικερ για τις υπηρεσίες που παρείχε σε όλη αυτή την περίοδο, ως ποδοσφαιριστής των «μερένχες».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησαν να βάλουν ένα τέλος στη λαμπρή και αξέχαστη πορεία. Ο σύλλογός μας Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και όλη του τη στοργή για αυτόν που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας».

Με τηn Ρεάλ, ο Γάλλος επιθετικός κέρδισε πέντε Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Κύπελλα και Παγκόσμιο Συλλόγων, ήταν επίσης ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την UEFA το 2022, ενώ ξεπέρασε και τον Ραούλ και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Μαδριλένων, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Συνολικά, μέτρησε 353 γκολ και 165 ασίστ σε 674 συμμετοχές.

Η αστρονομική πρόταση της Αλ Ιτιχάντ

Ετσι έπειτα από 14 χρόνια κάτοικος «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Καρίμ Μπενζεμά ετοιμάζεται να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Κι αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι στην Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ, η οποία του προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για να πει το πολυπόθητο «ναι»!

Η πρόταση της Αλ Ιτιχάντ αφορά δύο χρόνια, με το συμβόλαιο που του προσφέρθηκε να περιλαμβάνει και τα δικαιώματα της εικόνας του, όπως επίσης τις διαφημίσεις και τη δημιουργία σχολείων για τα παιδιά του. Πρόσφατα μάλιστα, ο Μπενζεμά συναντήθηκε με τον εκπρόσωπό του και φέρεται να οδεύουν προς το μεγάλο «ναι» προς τη χρυσή πρόταση της Αλ Ιτιχάντ.