Το συγκινητικό «αντίο» του Μπενζεμά μετά από 14 χρόνια στην Ρεάλ: «Είναι μια θλιβερή ημέρα» (vids)

Καρίμ Μπενζεμά

i

PrtScr

Το συγκινητικό «αντίο» του Μπενζεμά μετά από 14 χρόνια στην Ρεάλ: «Είναι μια θλιβερή ημέρα» (vids)

Κώστας Τόπας 13:48 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 06.06.2023

Ο Καρίμ Μπενζεμά, εμφανώς συγκινημένος, αποχαιρέτησε τους πάντες στην Ρεάλ Μαδρίτης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Φλορεντίνο Πέρεθ αλλά και όλους όσους συνεργάστηκε.

Την Κυριακή (04/06) ο Καρίμ Μπενζεμά γνωστοποίησε στους ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης την επιθυμία του να αποχωρήσει από τους «μερένχες», με την διοίκηση των Μαδριλένων να κάνει αποδεκτό το αίτημα και να ανακοινώνει το τέλος του 35χρονου Γάλλου στράικερ. Μαζί του έπαψε πλέον υπάρχει και το θρυλικό «BBC» (σ.σ Μπενζεμά, Μπέιλ, Κριστιάνο) το οποίο έγραψε ιστορία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Την Τρίτη (06/06) προγραμματίστηκε η συνέντευξη Τύπου του Μπενζεμά, μέσω της οποίας, ο Γάλλος αστέρας είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του αλλά και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στα 14 χρόνια παρουσίας του στους «μερένγχες».

Τον λόγο πήρε πρώτος, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Καρίμ Μπενζεμά για την προσφορά του στον σύλλογο.

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα, στην οποία έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις και συναισθήματα που έζησα τα τελευταία 14 χρόνια. Από την ανακοίνωση του αποχαιρετισμού του Καρίμ, έχω δει ένα τεράστιο αίσθημα θλίψης στους Μαδριλένους και στους ποδοσφαιρόφιλους που έχουν συγκινηθεί από τη μαγεία ενός ποδοσφαιριστή σαν τον Καρίμ. Αγαπητέ Καρίμ, έχεις γίνει ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Σε έχουμε δει να κάνεις απίστευτα πράγματα με το σήμα μας σε όλο τον κόσμο. Και κανένας οπαδός της Ρεάλ δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σένα. Ήρθες πολύ νέος και έγινες σύμβολο και ένας από πιο τους μεγάλους θρύλους μας.

Ο τρόπος που καταλαβαίνεις το ποδόσφαιρο... έχεις καταφέρει να μας συγκινήσεις. Ήσουν και είσαι διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Κάποιοι πήραν χρόνο για να σε καταλάβουν. Υπερασπίστηκες τις αξίες της Μαδρίτης. Υπήρξες παράδειγμα σε όλα. Σήμερα φεύγεις από τη Μαδρίτη με την αγάπη όλου του κόσμου. Αγαπητέ Καρίμ , σήμερα είναι επίσης μια μέρα για να είσαι χαρούμενος. Έχεις μείνει στην ιστορία της Μαδρίτης ως ένας από τους μεγάλους μύθους. Έχεις πετύχει τα πάντα, αλλά έχουμε μείνει και με το πώς. Κανείς δεν κέρδισε περισσότερο από εσένα στη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων.

Με τηn Ρεάλ, ο Γάλλος επιθετικός κέρδισε πέντε Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Κύπελλα και Παγκόσμιο Συλλόγων, ήταν επίσης ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς από την UEFA το 2022, ενώ ξεπέρασε και τον Ραούλ και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Μαδριλένων, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Συνολικά, μέτρησε 353 γκολ και 165 ασίστ σε 674 συμμετοχές.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο Καρίμ Μπενζεμά ανέβηκε στο βήμα και συγκινημένος μίλησε για όλα όσα έζησε ως ποδοσφαιριστές στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι δύσκολο να μιλάς με τόσα συναισθήματα, αλλά θέλω να ευχαριστήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους συμπαίκτες μου. Ήταν ένας καλός δρόμος στη ζωή μου. Είχα την τύχη να εκπληρώσω το όνειρό μου ως παιδί, χάρη στον πρόεδρο. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι αδύνατο, είναι ο καλύτερος σύλλογος στην ιστορία. Αλλά νομίζω ότι σήμερα είναι η ώρα να φύγω και να μάθω για μια άλλη ιστορία. Όταν είδα τον πρόεδρο είπα "είναι ο άνθρωπος που έφερε τον Ρονάλντο και Ζιντάν. Είναι απίστευτος". Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι όλα όσα έχω κερδίσει τα απολάμβανα ως παιδί. Όπως είπα στην παρουσίασή μου "ένα, δύο, τρία Hala Madrid!», ανέφερε αρχικά ο Μπενζεμά κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων όσων ήταν στην αίθουσα Τύπου.

«Ευχαριστώ επίσης τον Αντσελότι, που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση από την αρχή. Έχω μάθει πολλά μαζί σου. Είναι μια ελαφρώς θλιβερή μέρα γιατί φεύγω από την ομάδα μου. Υπέγραψα στην Ρεάλ και ήθελα να αποσυρθώ εδώ, αλλά δεν ήταν έτσι. Πάντα θα είμαι από τη Μαδρίτη. Ευχαριστώ επίσης τους οπαδούς που μου έδιναν πάντα αυτή τη δύναμη. Σας ευχαριστώ όλους, ειλικρινά», κατέληξε ο 35χρονος επιθετικός.