Ο Μπενζεμά θα γίνει ένας από τους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου

Καρίμ Μπενζεμά

i

© Printscreen

Ο Μπενζεμά θα γίνει ένας από τους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου

Το συμβόλαιο που προσέφερε η Αλ Ιτιχάντ στο Μπενζεμά, καθιστά αυτόματα τον Γάλλο σταρ ως έναν από τους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου

Ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών, είναι και ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σταρ αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Ιτιχάντ, καθώς δέχτηκε το αστρονομικό ποσό της πρότασής της. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, το συμβόλαιο που προσέφερε η Αλ Ιτιχάντ στον επιθετικό της «βασίλισσας» τον καθιστά αυτόματα μέσα στους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes στην κορυφή βρίσκεται ο Ρονάλντο, ο οποίος με συνολικό εισόδημα 123 εκατ. ευρώ άφησε πίσω του τους Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ,

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στους Σαουδάραβες: «Αν ψάχνετε για τερματοφύλακα ενημερώστε με»
NBA

09:19 - 06.06.2023

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στους Σαουδάραβες: «Αν ψάχνετε για τερματοφύλακα ενημερώστε με»

Παρακολουθώντας τις προσφορές που κάνουν ομάδες από τη Σαουδική Αραβία στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τώρα στους Μέσι και Μπενζεμά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αστειευόμενος έθεσε τον εαυτό τους στα υπόψιν των συλλόγων της μέσης ανατολής σε περίπτωση που θέλουν έναν καλό τερματοφύλακα!

Ωστόσο, η μεταγραφή του Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Από τις 30 Ιουνίου, ο Γάλλος επιθετικός θα ανήκει κι επίσημα στην Αλ Ιτιχάντ, με την οποία θα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, συν ένα μπόνους 20 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να εργαστεί ως πρεσβευτής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο η Σαουδική Αραβία διεκδικεί να φιλοξενήσει. Έτσι, το συνολικό ποσό που θα κερδίσει ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα είναι λιγότερο από 220 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 320 εκατομμύρια ευρώ.

Έχοντας υπόψιν ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης κέρδιζε 28 εκατομμύρια μεικτά ανά σεζόν, η διαφορά είναι αρκετά σημαντική. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος, άρα θα έχει πολύ σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα. Με άλλα λόγια, αν θεωρήσουμε πως το καθαρό ποσό που έπαιρνε στη Ρεάλ Μαδρίτης έφτανε περίπου τα 14 εκατ. ευρώ, ο Καρίμ Μπενζεμά θα παίρνει 86 εκατ. ευρώ καθαρά περισσότερα ανά σεζόν, χωρίς να υπολογίζεται το μπόνους των 20 εκατ. ευρώ. 

Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας ποντάρει πολύ στα εξωφρενικά ποσά που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οι ομάδες, σε παίκτες παγκοσμίας κλάσης όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Καρίμ Μπενζεμά.