«Ζαλίζει» ο μισθός του Μπενζεμά στην Αλ Ιτιχάντ: Θα παίρνει μόνος του όσα είναι το salary cap ολόκληρης ομάδας στο NFL!

Καρίμ Μπενζεμά

i

©ittihad

«Ζαλίζει» ο μισθός του Μπενζεμά στην Αλ Ιτιχάντ: Θα παίρνει μόνος του όσα είναι το salary cap ολόκληρης ομάδας στο NFL!

Κώστας Τόπας 13:03 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 07.06.2023

Μόνος του ο Καρίμ Μπενζεμά θα λαμβάνει σε έναν χρόνο από την Αλ Ιτιχάντ, όσα επιτρέπεται στις ομάδες του NFL να διαθέτουν σε όλα τα μέλη τους!

Πόσα θα λαμβάνει ο Καρίμ Μπενζεμά με την Αλ Ιτιχάντ; Αυτή η ερώτηση ίσως απασχολεί τους οπαδούς αυτή τη στιγμή, είτε στη Σαουδική Αραβία είτε στον κόσμο γενικότερα, υπό το φως της συζήτησης για φανταστικά ποσά που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα ενημέρωσης από την ανακοίνωση της μεταγραφής Γάλλου στράικερ στους Σαουδάραβες.

Μπενζεμά: «Ο Κριστιάνο δείχνει ότι το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία προοδεύει»
REST OF THE WORLD

09:10 - 07.06.2023

Μπενζεμά: «Ο Κριστιάνο δείχνει ότι το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία προοδεύει»

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Αλ Ιτιχάντ, για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του στην Σαουδική Αραβία, ενώ τόνισε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε ότι το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας εξελίσσεται.

Την Τρίτη (06/06) προγραμματίστηκε η συνέντευξη Τύπου του Καρίμ Μπενζεμά, μέσω της οποίας, ο Γάλλος αστέρας είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του αλλά και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στα 14 χρόνια παρουσίας του στους «μερένχες», ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε επίσημα από την Αλ Ιτιχάντ.

Ο 35χρονος φορ συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει 215 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Δηλαδή, στην τριετία, όπως ορίζει και το έγγραφο που τον δεσμεύει πλέον με τη νέα του ομάδα, θα έχει λάβει 643 εκατομμύρια ευρώ!

Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό χρημάτων είναι κατά 10 εκατομμύρια λιγότερα χρήματα από αυτά που επιτρέπεται σε έναν οργανισμό του NFL ο αυστηρότατος κανονισμός για το Salary Cap! Εν ολίγοις μια ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου μπορεί να διαθέτει μέχρι 225 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς για τους ποδοσφαιριστές ανά έτος.

Ετσι ο Καρίμ Μπενζεμά θα αμείβεται μόνος του με χρήματα που λαμβάνουν, συνολικά οι αθλητές μιας ομάδας στο NFL!