Πλήγμα για Σασσουόλο και Εθνική Ιταλίας: Ρήξη αχίλλειου ο Μπεράρντι, χάνει το Euro 2024

Μπεράρντι

i

©Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Πλήγμα για Σασσουόλο και Εθνική Ιταλίας: Ρήξη αχίλλειου ο Μπεράρντι, χάνει το Euro 2024

Πάνος Κορομηλάς 19:01 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 04.03.2024

Ο Ντομένικο Μπεράρντι υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολουθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ντομένικο Μπεράρντι τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Σασσουόλο με τη Βερόνα, προκαλώντας αναστάτωση στις τάξεις τόσο της ομάδας του, όσο και της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, ενόψει του Euro 2024.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έδειχναν πως πρόκειται για κάτι σοβαρό και τελικά μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο. Ο 29χρονος επιθετικός υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον επτά μήνες, κάτι που σημαίνει πως τίθεται εκτός των πλάνων του Λουτσιάνο Σπαλέτι για το Euro 2024.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Σασσουόλο την τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα του Μπαλαρντίνι θα στερηθεί έτσι των υπηρεσιών του καλύτερου της παίκτη, ενώ βρίσκεται στην 19η θέση της Serie A και αναμένεται να δώσει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Ως τώρα, μετρούσε εννέα γκολ και τρεις ασίστ σε 17 εμφανίσεις του πρωταθλήματος Ιταλίας, έχοντας κομβικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του, αριθμεί 28 συμμετοχές με οκτώ γκολ και τρεις τελικές πάσες. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020, ήταν βασικό μέλος των «σκουάντρα ατζούρα» στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του τίτλου και η παρουσία του στις κλήσεις του Σπαλέτι το ερχόμενο καλοκαίρι έμοιαζε δεδομένη, πριν τον τραυματισμό του.

Ήττα για τη Σασουόλο από τη Βερόνα με πρωταγωνιστή τον Σφιντέρσκι - Πονοκέφαλος για τον τραυματισμό του Μπεράρντι, που ίσως χάσει και το Euro!
SERIE A

16:14 - 03.03.2024

Ήττα για τη Σασουόλο από τη Βερόνα με πρωταγωνιστή τον Σφιντέρσκι - Πονοκέφαλος για τον τραυματισμό του Μπεράρντι, που ίσως χάσει και το Euro!

Με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 79', η Βερόνα, κέρδισε τη Σασσουόλο στο ματς που είχε χαρακτήρα «τελικού». Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο «πάγωσαν» βλέποντας να τραυματίζεται σοβαρά ο Ντομένικο Μπεράρντι, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμη και για ρήξη αχιλλείου τένοντα.

Θυμίζουμε πως η Ιταλία θα έχει δύσκολο έργο στον όμιλο του ερχόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ισπανία, Κροατία και Αλβανία θα βρεθούν στον δρόμο της, στην προσπάθεια που θα κάνει για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.