Μπιλίρης: «Είπα στον Μπένετ να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να βρει καλύτερους διαιτητές»

Παναγιώτης Μπιλίρης

i

© Intime

Μπιλίρης: «Είπα στον Μπένετ να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να βρει καλύτερους διαιτητές»

Ο νομικός και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Μπιλίρης, ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ 3 και μίλησε για τα δικά του συμπεράσματα στην χθεσινή συνάντηση των «6» με τον Μπένετ.

Ο νομικός και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Μπιλίρης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κόσμος των Σπορ» και μίλησε για την χθεσινή (27/3) σύσκεψη των Big-6 μαζί με τους Μπαλτάκο και Μπένετ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Μπιλίρης:

«Νομίζω ότι δεν ήταν τόσο επεισοδιακό αυτό το 4ωρο. Όλες οι ομάδες συμφώνησαν ότι επιθυμούν καλύτερους διαιτητές και δεν είναι ευχαριστημένες από τη διαιτησία. Αυτό εισέπραξα εγώ όσο ήμουν μέσα. Είχε και πράγματα ουσίας η σύσκεψη», τόνισε αρχικά.

Για τη θέση της ΠΑΕ Άρης: «Η θέση της ΠΑΕ είναι συγκριμένη. Επιθυμούμε καλύτερους διαιτητές. Αν δεν μπορούν, τότε να αποχωρήσουν. Ουδείς αναντικατάστατος».

Για το αν συνομίλησε με τον Τάκη Μπαλτάκο: «Απευθύνθηκα μόνο στον Μπένετ. Του είπα "αν δεν μπορείτε να φέρετε καλούς διαιτητές τότε να αποχωρήσετε". Η αντίδραση του Άρη είναι ξεκάθαρη κ έχει εκφραστεί από τον κύριο Καρυπίδη. Στο μέτρο που μπορεί η ΠΑΕ θα αντιδράσει. Είτε με ανακοινώσεις είτε με περισσότερες επισκέψεις στον κύριο Μπένετ για να διαμαρτυρηθεί, όσο μπορεί θα αντιδράσει».

Για το αν πιστεύει ότι θα βελτιωθεί το πρόβλημα με τις διαιτησίες: «Εγώ θεωρώ ότι θα δούμε καλύτερους διαιτητές από αυτούς που έχουμε δει ως τώρα. Οι διαιτητές ελίτ απασχολούνται και στα δικά τους πρωταθλήματα και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το θέμα είναι να χρησιμοποιούνται διαιτητές Α κατηγορίας από τα ανεπτυγμένα πρωταθλήματα».

Για το αν μετέφερε στον Θόδωρο Καρυπίδη όσα έγιναν στη σύσκεψη: «Δεν μίλησα ιδιαίτερα με τον κύριο Καρυπίδη λόγω και της διαφοράς ώρας, αλλά και του ταξιδιού του. Αύριο θα βρεθούμε μαζί και θα συζητήσουμε δια ζώσης».