Μπίσεσβαρ: «Στην Ελλάδα εκτελείς γρήγορα τα κόρνερ για να ξεφύγεις - Ένας αναπτήρας είναι φυσιολογικός»

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

i

© Intime

Μπίσεσβαρ: «Στην Ελλάδα εκτελείς γρήγορα τα κόρνερ για να ξεφύγεις - Ένας αναπτήρας είναι φυσιολογικός»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:26 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 16.10.2023

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για την εκρηκτική ατμόσφαιρα που έζησε σε διάφορες έδρες της Ελλάδας, όταν φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν έχει διαγράψει από την μνήμη του τις εμπειρίες που έζησε στη Super League. Με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ο 35χρονος μεσοεπιθετικός μέτρησε 251 αγώνες, 27 γκολ και 41 ασίστ, ενώ επίσης αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας στις επτά σεζόν που αγωνίστηκε στον Δικέφαλο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο «Μπίσε» κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει χάσει και τη θέση του στην Εθνική ομάδα του Σουρινάμ. Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του για το μέλλον, ωστόσο πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού του το ενδεχόμενο απόσυρσης από την ενεργό δράση.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του εφ΄ όλης της ύλης στο msn.com, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αναφέρθηκε στο πέρασμά από την Τούμπα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις εμπειρίες που έζησε στα γήπεδα της Super League.

Μεταξύ άλλων ο Μπίσεσβαρ ανέφερε: 

«Το πρότζεκτ μου άρεσε πραγματικά. Πίστεψα στις δικές μου ιδιότητες και στο σχέδιο του συλλόγου. Κυριαρχήσαμε στο πρωτάθλημα για τέσσερα χρόνια. Την χρονιά του νταμπλ δεν αναρωτιόμουν αν θα κερδίζαμε, απλά σκεφτόμουν πόσα γκολ θα βάλουμε. Έχω παίξει αρκετά ντέρμπι στην Ολλανδία, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Ο ήχος του De Kuip αυξάνεται επί δύο στην Τούμπα. 

Μερικές φορές έχω τσακωθεί στο γήπεδο, τότε απλά ξέρεις ότι δεν μπορείς να χάσεις. Έπρεπε να φωτογραφίζομαι κάθε μέρα και μετά με ευχαριστούσαν για το πρωτάθλημα. Η τρέλα γύρω από την ομάδα είναι επίσης απαράμιλλη. Για παράδειγμα, ο τελικός του κυπέλλου έπρεπε να παιχτεί σε ουδέτερο έδαφος, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ωστόσο, δεν λήφθηκε επαρκώς υπόψη ο κόσμος και η αγάπη για τον σύλλογο. Ο τελικός του κυπέλλου δεν έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Κατεβήκαμε από το λεωφορείο και μας πήγαν στο γήπεδο με μικρά φορτηγάκια».

Σε ότι αφορά τη μέρα της φιέστας: «Κοιμόμασταν στα βουνά και πήγαμε με το λεωφορείο για το γήπεδο. Δεν ήξερα τι είδα. Υπήρχαν περισσότεροι από 100.000 οπαδοί που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο, με ουρές δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων. Δεν μπορούσαμε να πάμε περαιτέρω με το λεωφορείο».

Για την εκρηκτική ατμόσφαιρα στα ντέρμπι: «Η αστυνομία εκτόξευε τακτικά δακρυγόνα έτσι ώστε να έκλαιγα στο γήπεδο. Οι αναπτήρες πέταξαν επίσης γύρω από τα αυτιά του, οι πυρσοί έφτασαν στην κεντρική γραμμή και γινόταν τακτικά… μπάνιο μπύρας. Ένας αναπτήρας όπως αυτός του Κλάασεν είναι πολύ φυσιολογικός στην Ελλάδα. Το να κάνεις ένα καλό κόρνερ είναι αδύνατο. Το εκτελείς γρήγορα για να ξεφύγεις, όχι για να βρεις το κεφάλι κάποιου από τους συμπαίκτες σου. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα στην Ολλανδία είσαι κοντά στο γήπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο εδώ στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό».