Αγγελούδης: «Θα πρέπει να τρέξουμε τη Νέα Τούμπα - Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μεγάλα γήπεδα»

Τούμπα

i

© Intime

Αγγελούδης: «Θα πρέπει να τρέξουμε τη Νέα Τούμπα - Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μεγάλα γήπεδα»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης μίλησε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και τις υποδομές στη Θεσσαλονίκη.

Η εκλογική «μάχη» της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με την ήττα του τέως δημάρχου, Κώστα Ζέρβα και τη νίκη του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος πλέον θα αναλάβει τα ηνία της πόλης. Λίγες ώρες μετά την εκλογή του, ο νέος δήμαρχος φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων μίλησε για τη Νέα Τούμπα και τις εξελίξεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Το γήπεδο του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι από τα γήπεδα που έχουν τη μεγαλύτερη μελετιτική και τεχνική ωριμότητα. Από τη στιγμή που αποφασίσει να επανατεθεί το ζήτημα από το σύλλογο θα πρέπει να τρέξουμε όλοι να βοηθήσουμε. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μεγάλα γήπεδα και υποδομές. Στο χώρο του αθλητισμού έχουμε πολλά κενά που πρέπει να καλύψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Αγγελούδης.

Να θυμίσουμε πως πριν μερικούς μήνες ο ίδιος είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του πως για να φτιαχτεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να συμβεί ότι και στην περίπτωση της ΑΕΚ.

«Όπως ξέρετε μετά από μακρά διαδρομή στα αθλητικά πράγματα πρέπει κάποια πράγματα να τα λέμε ως έχουν. Πρώτον, χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει ανάγκη η πόλη. Οι τελευταίες παρεμβάσεις έγιναν το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκτοτε τίποτε. Δεν είναι μόνο τα τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα. Το δεύτερο είναι όταν η πολιτεία αποφασίζει και ενισχύει υποδομές συλλογών όπως το γήπεδο του Παναθηναϊκού, εν μέρει το γήπεδο της ΑΕΚ, παλιότερα το Καραϊσκάκη.

Είτε είναι μπλε, πράσινη, ροζ, θα πρέπει να δώσει υποστήριξη και στο θέμα των γηπέδων της Θεσσαλονίκης. Από το αθλητικό μου ενδιαφέρον, το σχήμα που λειτούργησε στην ΑΕΚ ήταν σωστό, κάτι αντίστοιχο να γίνει και στον ΠΑΟΚ. Για την ανταλλαγή του γηπέδου της Λεωφόρου, κάτι αντίστοιχο πάει να κάνει ο Άρης. Χρειάζεται ένας συντονισμός της πόλης, να δείξουμε ότι υπάρχουν ικανά στελέχη για να μπουν σε τέτοια λογική. Εκτός από τις κατασκευαστικές ανάγκες στο θέμα των γηπέδων έχουμε τεράστια κενά στα υπόλοιπα αθλήματα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.