Η Μπόκα ανακοίνωσε για προπονητή πρώην παίκτη του Πιερικού και του Διαγόρα

Ντιέγκο Μαρτίνες

i

@BocaJRSOficial

Η Μπόκα ανακοίνωσε για προπονητή πρώην παίκτη του Πιερικού και του Διαγόρα

Κώστας Τόπας 12:01 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 06.01.2024

Ο Ντιέγκο Μαρτίνες ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από Ελλάδα για λογαριασμό του Πιερικού και του Διαγόρα είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο νέος προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς είναι κι επίσημα ο Ντιέγκο Μαρτίνες. Σε συνέντευξη Τύπου στο «Μπομπονέρα» ο πρώην προπονητής της Ουρακάν παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο και πρώην ποδοσφαιριστή, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος δήλωσε ότι ένιωθε «πολύ χαρούμενος» για την υπογραφή αυτού του προπονητή που, είπε, έκανε «πολλή προσπάθεια» για να επιστρέψει στην Μπόκα.

«Είναι μια πολύ, πολύ σημαντική μέρα», είπε ο Ρικέλμε, που κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 17 Δεκεμβρίου για να γίνει ο κορυφαίος ηγέτης του ιστορικού αυτού κλαμπ. Ο Μαρτίνες, ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του ως μέσος σε ομάδες της Αργεντινής (συμπεριλαμβανομένης της Μπόκα Τζούνιορς), της Ελλάδας για λογαριασμό του Διαγόρα και του Πιερικού και της Γουατεμάλας, άρχισε να προπονεί στα προπονητικά τμήματα του συλλόγου La Ribera, δήλωσε πανευτυχής για την επιστροφή του.

«Υπερηφάνεια να βρίσκομαι σε αυτόν τον σύλλογο, κάτι που ονειρευόμουν, που ευχόμουν. Δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα από τότε που έφυγα στα τέλη του 2015, αλλά θέλω πραγματικά να εκμεταλλευτώ και να συνεχίσει να μαθαίνει και να πετυχαίνει σημαντικά πράγματα για τον σύλλογο», υποστήριξε.

Ο 45χρονος προπονητής, ο οποίος για μια τετραετία θήτευσε σε Πιερικό (2007-2010), αλλά και Διαγόρα (2010-2011) καταγράφοντας συνολικά 85 συμμετοχές και 4 γκολ, από τον Ιανουάριο του 2021 είναι αυτή τη στιγμή το πιο «hot» όνομα στην Αργεντινή.