Η Φλουμινένσε του Μαρσέλο λύγισε την Μπόκα στην παράταση και κατέκτησε το Copa Libertatores (vids)

Μαρσέλο

i

©Printscreen

Η Φλουμινένσε του Μαρσέλο λύγισε την Μπόκα στην παράταση και κατέκτησε το Copa Libertatores (vids)

Κώστας Τσιακλής 00:45 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 01:21 - 05.11.2023

Η Φλουμινένσε ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής αφού επικράτησε με 2-1 της Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση.

Σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση, η Φλουμινένσε του Μαρσέλο επικράτησε με 2-1 της Μπόκα Τζούνιορς και σήκωσε για πρώτη φορά το τρόπαιο του Copa Libertatores.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τη Φλουμινένσε στο 14' της αναμέτρησης. Ο Χέρμαν Κάνο έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον πρώην τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σέρχιο Ρομέρο. Ο Αργεντινός γκολκίπερ απέκρουσε επίσης και το σουτ του Μιγκέλ Μερεντιέλ ένα λεπτό αργότερα.

Η Φλουμινένσε συνέχισε να μονοπωλεί στις ευκαιρίες αφού στο 35' απείλησε ξανά. Ο Νίνο έπιασε μια κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς την εστία. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Νίνο το κατάφερε ο Κάνο ένα λεπτό αργότερα. Ο άσος της Φλουμινένσε εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κένο και με ωραίο σουτ έκανε το 0-1.

Η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν για τη Φλουμινένσε. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Μαρσέλο, επιχείρησε ένα σουτ από μακριά όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Στο δεύτερο μέρος η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν για την Μπόκα Τζούνιορς. Ο Λουίς Αντβίνκουλα έκανε το σουτ από την άκρη της περιοχής όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε λίγο έξω.

Στο 69' ο Αντρέ έκανε μια ωραία ενέργεια για τη Φλουμινένσε όμως έστειλε την μπάλα κατευθείαν στα χέρια του Ρομέρο. Ένα λεπτό αργότερα δοκίμασε την τύχη του για την Μπόκα ο Ινάσιο Φερνάντεθ όμως ούτε αυτός μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ισοφάριση για την Μπόκα ήρθε τελικά στο 72' με το ωραίο γκολ του Αντβίνκουλα από την άκρη της περιοχής.

Οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές στη συνέχεια του αγώνα, με την επόμενη φάση να έρχεται στο 89'. Ο Μερεντιέλ δοκίμασε να νικήσει τον Φάμπιο (τερματοφύλακας Μπόκα) από μακριά όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 94' η Φλουμινένσε είχε την ευκαιρία να πάρει το τρόπαιο όμως το διαγώνιο σουτ του Μπαρμπόσα μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Στην παράταση η Φλουμινένσε εξαργύρωσε τελικά την ανωτερότητα της και κατέκτησε το τρόπαιο. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 99' ο Τζον Κένεντι με ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής. Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε δύο λεπτά αργότερα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και η Μπόκα αφού Φρανκ Φάμπρα αποβλήθηκε για γροθιά σε αντίπαλο! Όσο αφορά ευκαιρίες, η Φλουμινένσε έκλεισε το ματς με δοκάρι του Γκόμες στο 115'.

Η Φλουμινένσε κατέκτησε το πρώτο της Copa Libertatores και έγινε η 11η ομάδα από τη Βραζιλία που εντάσσεται στη σχετική λίστα. Από την άλλη η Μπόκα δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την Ιντεπετιέντε και έμεινε στους έξι τίτλους.