Η πρόταση του Μπουφόν που θα άλλαζε το ποδόσφαιρο

Τζανλουίτζι Μπουφόν

i

©printscreen

Η πρόταση του Μπουφόν που θα άλλαζε το ποδόσφαιρο

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν μίλησε για το μέγεθος των εστιών, λέγοντας πως είναι παράλογο να μην έχει διαφοροποιηθεί ποτέ, καθώς το ύψος των τερματοφυλάκων έχει αλλάξει ραγδαία από τις απαρχές του αθλήματος.

Το «αντίο» του Τζιανλουίτζι Μπουφόν κλείνει μια εποχή στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται απλά για μία απόσυρση ενός ποδοσφαιριστή αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία. Ένας μύθος, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου αποφάσισε στα 45 του να κρεμάσει τα γάντια. 

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά να σκέφτεται το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα ο Ιταλός παραχώρησε συνέντευξη στο «Tuttosport» και μίλησε για μια ενδεχόμενη τροποποίηση των κανονισμών που αναμφίβολα θα άλλαζε δραστικά το ποδόσφαιρο. 

«Γίνεται λόγος για διεύρυνση των εστιών και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Οι μετρήσεις είναι οι ίδιες από το 1875 και τότε ίσως ήταν πολύ μεγάλες, αλλά τώρα, βλέποντας μερικούς τερματοφύλακες σε κάνει να σκεφτείς. 

Η επίδραση του ύψους των τερματοφυλάκων μπορεί να φανεί στα μακρινά σουτ: πριν από 30 χρόνια, κάθε 50 σουτ θα έφερναν 10 γκολ. Τώρα, το πολύ τρία. Από μακριά είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις γκολ απέναντι σε έναν τερματοφύλακα που έχει ύψος δύο μέτρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο παλαίμαχος πορτιέρε.

Θυμίζουμε πως ο Μπουφόν κρέμασε τα γάντια του στο τέλος της περασμένης σεζόν μετά από μια μακρά επαγγελματική καριέρα. «Κατάλαβα τη σημασία μου για πρώτη φορά όταν ταξιδέψαμε στην Ανατολή με την Παρί Σεν Ζερμέν και σχεδόν διασκέδασα με τον αριθμό των ανθρώπων που με αναζητούσαν. 

Είπα στον Βεράτι "Εχετε καταλάβει ότι είμαι 41 ετών;" Η στοργή του κόσμου με ενθουσιάζει, γιατί μπορείς να κερδίσεις ό,τι θέλεις, αλλά αν δεν σε περιμένει κόσμος στο αεροδρόμιο είναι σχεδόν σαν να μην έχεις κερδίσει».