Απάντησαν στους ultras της Ρόμα οι οπαδοί της Μπράιτον: «Ο Τότι λατρεύει τον ανανά στην πίτσα του»

Απάντησαν στους ultras της Ρόμα οι οπαδοί της Μπράιτον: «Ο Τότι λατρεύει τον ανανά στην πίτσα του»

Κώστας Τόπας 11:32 - 15.03.2024

Οι οπαδοί της Μπράιτον «απάντησαν» σε εκείνους της Ρόμα, οι οποίοι στο «Ολίμπικο» είχαν αναρτήσει πανό κατά της βασίλισσας της Αγγλίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρόμα επικράτησε 4-0 της Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι στον πρώτο αγώνα της ισοβαθμίας για τους «16» του Europa League, ο οποίος στιγματίστηκε από επεισόδια εκτός γηπέδου τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς δύο από τους Άγγλους οπαδούς που ταξίδεψαν στη Ρώμη, μαχαιρώθηκαν από συμμορία.

Η απεχθής συμπεριφορά συνεχίστηκε στην ιταλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οπαδοί των «τζιαλορόσι» εκτόξευαν μπουκάλια, νομίσματα κι άλλα αιχμηρά αντικείμενα προς την εστία των «γλάρων». Ενώ, αναρτήθηκε κι ένα υβριστικό πανό για την αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Αντιδρώντας σε αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας απάντησε: «Αυτό είναι το χειρότερο αστείο που έχω δει ποτέ». Ένας άλλος σχολίασε: «Πότε θα μάθουν ότι δεν μπορείς να προσβάλεις τους Άγγλους;».

Η απάντηση των Άγγλων ήταν άμεση. Οι οπαδοί της Μπράιτον ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε στα ιταλικά «Ο Τότι αγαπά τον ανανά στην πίτσα του». Όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι Ιταλοί θεωρούν ότι ο ανανάς δεν είναι ένα συστατικό που πρέπει να μπαίνει στις πίτσες και οι φίλοι των «γλάρων» το έκαναν χρήση αυτού, παραπέμποντας επίσης στον Φραντσέσκο Τότι, πρώην θρύλο των «τζιαλορόσι».

Το σκορ του πρώτου αγώνα είχε ξεκαθαρίσει το ποιος θα προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, έβαλαν το γκολ με το υπέροχο σουτ του Γουέλμπεκ, αλλά ο Ντε Ρόσι έβαλε «μπλόκο» και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.