Μπράιτον για Ευρώπη «εκτέλεσε» τη Γιουνάιτεντ στο 90+9'!

Μπράιτον

i

© prtscr

Μπράιτον για Ευρώπη «εκτέλεσε» τη Γιουνάιτεντ στο 90+9'!

Κώστας Τσιακλής 00:04 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 01:30 - 05.05.2023

Η Μπράιτον πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο «Άμεξ» χάρη σε γκολ του ΜακΆλιστερ από την άσπρη βούλα στο 90+9'.

Βρήκε χρυσό γκολ στην εκπνοή του ματς και πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο η Μπράιτον! Οι «γλάροι» επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Μαπέι», με τον ΜακΆλιστερ να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 90+9' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. 

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έκανε ένα μεγάλο βήμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς σκαρφάλωσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 55 βαθμούς, έχοντας και 2 ματς λιγότερα από τις περισσότερες ομάδες. Από την άλλη πλευρά, οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν στην τετράδα με 63 βαθμούς.

«Πάτησε» κορυφή με... ρέκορντμαν Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι, τρίποντο και για τη Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

00:22 - 04.05.2023

«Πάτησε» κορυφή με... ρέκορντμαν Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι, τρίποντο και για τη Λίβερπουλ

Με σκορ 3-0 επί της Γουέστ Χαμ, η Μάντσεστερ Σίτι «πάτησε» κορυφή στην Premier League χάρη στον εξαιρετικό και... ρέκορντμαν, Έρλινγκ Χάαλαντ. Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Φούλαμ με 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλός και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 4' με τον Μιτόμα, ενώ η ομάδα του Τεν Χαχ είχε καλές στιγμές με Ράσφορντ (28') και Μαρσιάλ (39'). Ωστόσο, το 0-0 έμεινε μέχρι και την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές και να κοιτούν περισσότερο τα μετόπισθεν. Στα τελευταία λεπτά η Μπράιτον όμως πίεσε αρκετά και κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ της νίκης στο 90+9', με τον ΜακΆλιστερ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του σε χέρι του Σο και να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Στιλ, Καϊσέδο, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Γκίλμουρ (75’ Κόλγουιλ), ΜακΆλιστερ, Μπουνανότε (63’ Μαρς), Ενσίσο, Μιτόμα, Γουέλμπεκ (75’ Ούνταβ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαχ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Σο, Νταλότ, Κασεμίρο, Φρεντ (76’ Σάμπιτσερ), Άντονι (76’ Σάντσο), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσάλ (84’ Βέγκχορστ).