Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς μπήκαν στο Hall Of Fame της Premier League - Οι 12 θρύλοι που έμειναν εκτός

Ρίο Φέρντιναντ

i

© Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images/Ideal Images

Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς μπήκαν στο Hall Of Fame της Premier League - Οι 12 θρύλοι που έμειναν εκτός

Κώστας Τσιακλής 10:27 - 04.05.2023

Οι Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς ήταν οι τρεις θρύλοι που επιλέχθηκαν να ενταχθούν στο Hall Of Fame της Premier League το 2023 - Οι 12 σπουδαίοι παίκτες που έμειναν εκτός.

Η διαδικασία ψηφοφορίας για την είσοδο στο Hall Of Fame ολοκληρώθηκε και οι Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ και Τόνι Άνταμς είναι αυτοί που επιλέχθηκαν για να ενταχθούν στη σχετική κατηγορία το 2023. Παράλληλα όμως τρομάζουν τα 12 ονόματα που έμειναν εκτός λίστας.

Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου (vid)
PREMIER LEAGUE

08:00 - 04.05.2023

Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έλαβε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού κατέρριψε το ρεκόρ της επίτευξης των περισσότερων τερμάτων σε μία σεζόν στην Premier League εναντίον της Γουέστ Χαμ, πετυχαίνοντας το 35ο τέρμα του σε μια αξιοσημείωτη σεζόν.

Ο πρώτος που εντάχθηκε στη μυθική κατηγορία ήταν ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος αποτελεί θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε επίσης σε Γουέστ Χαμ, Λιντς και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και πραγματοποίησε συνολικά 504 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ο Φέρντιναντ κατέκτησε έξι Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χρόνια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013) ενώ κατέγραψε επίσης 11 γκολ, οκτώ ασίστ, 189 clean sheets και ένα βραβείο ποδοσφαιριστή του μήνα.

Ο δεύτερος που ψηφίστηκε ήταν ο Πετρ Τσεχ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας είναι από τους κορυφαίους που αγωνίστηκαν στη θέση του και μεγαλούργησε στην Τσέλσι ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και με τη φανέλα της συμπολίτισσας, Άρσεναλ.

Στην Premier League ο Τσεχ είχε 443 συμμετοχές, με απολογισμό 202 ανέπαφες εστίες και δύο ασίστ. Με την Τσέλσι κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2005, 2006, 2010, 2015) ενώ ισάριθμες φορές πήρε και το χρυσό γάντι.,

Ο τελευταίος που επιλέχθηκε από τον κόσμο και την επιτροπή ήταν ο θρύλος της Άρσεναλ, Τόνι Άνταμς. Ο Άγγλος στόπερ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με τους «κανονιέρηδες» (μόνο τα δύο ήταν επί εποχής Premier League, 1998, 2002) και πραγματοποίησε συνολικά 582 συμμετοχές με την Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις (255 στην Premier League). Πέραν των τίτλων, ο Άνταμς έχει στο βιογραφικό του 115 ανέπαφες εστίες, 12 γκολ και εννέα ασίστ.

Οι 12 σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός του Hall Of Fame είναι οι Σολ Κάμπελ, Μάικλ Κάρικ, Άντι Κόουλ, Άσλεϊ Κόουλ, Ζερμέν Ντεφόε, Λες Φέρντιναντ, Ρόμπι Φάουλερ, Γκάρι Νέβιλ, Μάικλ Όουεν, Τζον Τέρι, Γιάγια Τουρέ και Νεμάνια Βίντιτς.

Νωρίτερα φέτος στο Hall Of Fame της Premier League είχαν ενταχθεί και οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ και είναι οι πρώτοι προπονητές που μπήκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πλέον οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εκεί είναι οι:

Άλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί, Έρικ Καντονά, Ρόι Κιν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ντένις Μπέργκαμπ, Φράνκ Λάμπαρντ, Στίβεν Τζέραρντ (μπήκαν το 2021), Πατρίκ Βιεϊρά, Γουέιν Ρούνεϊ, Ίαν Ράιτ, Πίτερ Σμάιχελ, Πολ Σκόουλς, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Βενσάν Κομπανί, Σέρχιο Αγκουέρο (μπήκαν το 2022), Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ, Τόνι Άνταμς (μπήκαν το 2023).

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι παίκτες που εισήχθησαν στο Hall Of Fame λαμβάνουν ένα μετάλλιο με χαραγμένο το όνομά τους και το έτος εισαγωγής τους, και κάνουν μια δωρεά πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ από την Premier League σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους.