Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έλαβε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού κατέρριψε το ρεκόρ της επίτευξης των περισσότερων τερμάτων σε μία σεζόν στην Premier League εναντίον της Γουέστ Χαμ, πετυχαίνοντας το 35ο τέρμα του σε μια αξιοσημείωτη σεζόν.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έλαβε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού έσπασε το ρεκόρ της επίτευξης των περισσότερων τερμάτων σε μία σεζόν στην Premier League.

Ο Άλαν Σίρερ και ο Άντριου Κόουλ κατείχαν το προηγούμενο ρεκόρ για τη Νιούκαστλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα και κανείς δεν είχε πλησιάσει μέχρι που ο Χάαλαντ πήγε στη Σίτι. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής κατέρριψε το ρεκόρ με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κυνηγά τον πέμπτο τίτλο της σε έξι χρόνια.

Πριν φύγει από το γήπεδο στο τέλος του παιχνιδιού, ο Χάαλαντ χειροκροτήθηκε από όλο το πλήθος του «Έντιχαντ», ενώ οι συμπαίκτες του παρατάχθηκαν για να του αποδώσουν τα εύσημα για την επίτευξη αυτής της ιστορικής επίδοσης.

Οι συμπαίκτες του τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στην πλάτη, καθώς έφευγε με ένα τεράστιο χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό του. Όταν έφτασε στο τέλος, φαινόταν να τρίβει την πλάτη του σαν να ήθελε να φύγει ο πόνος, αν και το χαμόγελο παρέμενε.

Μιλώντας στο Sky Sports μετά το τέλος του αγώνα, ο Χάαλαντ εξέφρασε την περηφάνια του για το επίτευγμά του, αποκαλώντας το «ιδιαίτερη βραδιά».

«Ιδιαίτερη νύχτα και μια ιδιαίτερη στιγμή», είπε. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος. Φυσικά το ήξερα, αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ, δυσκολευτήκαμε λίγο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Νέιθαν (Άκε) σκόραρε και σκόραρα, για τη νίκη».

Ο Χάαλαντ έχει τώρα 35 γκολ στην Premier League και 51 σε όλες τις διοργανώσεις, ένας αξιοσημείωτος απολογισμός για έναν επιθετικό που απορρίφθηκε από πολλούς, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες στο Community Shield τον Ιούλιο κόντρα στη Λίβερπουλ. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα κορυφαίο απόκτημα για τη Σίτι από τότε που μετακόμισε από την Ντόρτμουντ με 51 εκατομμύρια ευρώ.

Αφού σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Γουέστ Χαμ τον Αύγουστο, ο Χάαλαντ δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα. Σκόραρε δύο φορές στο Στάδιο του Λονδίνου στην έναρξη της σεζόν, προτού πετύχει άλλα 13 γκολ στους επόμενους οκτώ αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας, καθώς συνέχισε το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στην Αγγλία.

Το 51ο γκολ του Χάαλαντ στη σεζόν τον έφερε όλο και πιο κοντά στο φαινομενικά ασυναγώνιστο ρεκόρ του Ντίξι Ντιν με 65 γκολ την περίοδο 1927-28. Κανένας παίκτης στην Αγγλία δεν έφτασε ποτέ κοντά στο να το σπάσει.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος ήταν επίσης παραγωγικός στο Champions League. Ο Νορβηγός πέτυχε και το τέταρτο χατ-τρικ του στη σεζόν στη νίκη 3-0 επί της Γουλβς για να κλείσει οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έκτοτε ο Νορβηγός τα κατάφερε και ισοφάρισε το ρεκόρ της Premier League στη νίκη της Σίτι με 2-1 στη Φούλαμ την Κυριακή (30/4).

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γουέστ Χαμ την επανάφερε στην κορυφή της Premier League, καθώς βρίσκονται ένα βαθμό πάνω από την Άρσεναλ στην κούρσα για τον τίτλο.