Ο Ντε Μπρόινε είχε προπονηθεί με την Άρσεναλ όταν ήταν 12 χρονών

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

©Κέβιν Ντε Μπρόινε/ ©Twitter

Ο Ντε Μπρόινε είχε προπονηθεί με την Άρσεναλ όταν ήταν 12 χρονών

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:03 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει κερδίσει την Άρσεναλ 14 από τις 19 φορές που την έχει αντιμετωπίσει έχοντας σκοράρει 12 γκολ αλλά ένα φεγγάρι ήταν πολύ κοντά στο να γίνει «κανονιέρης».

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πλέον στα 31 του έτη, είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των ασίστ σε μόνο μια σεζόν στην Premier League (20), μιας και χρειάζεται ακόμα δύο για να φτάσει το ρεκόρ που μοιράζεται με τον θρύλο της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί.

Ο Βέλγος μέσος που διανύει την όγδοη σεζόν του ως κάτοικος Μάντσεστερ, κυνηγάει φέτος με την Σίτι το πολυπόθητο «τρεμπλ» καθώς κατάφεραν να ανακάμψουν την διαφορά που είχαν απ’ τη πρωτοπόρο Άρσεναλ και με την χθεσινή τους νίκη κόντρα στην Γουέστ Χαμ με 3-0 βρίσκονται πρώτοι στη βαθμολογία.

Στα ημιτελικά του Champions League θα βρεθούν πάνω στη «Βασίλισσα» της διοργάνωσης, Ρεάλ Μαδρίτης, θέλοντας να πάρουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό και εκκρεμεί κι ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας που έχει να δώσει απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η επικράτηση της Σίτι με 4-1 κόντρα στην Άρσεναλ την προηγούμενη εβδομάδα, έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα του Αρτέτα η οποία θα μπορούσε να είχε… αποφύγει αυτή την ήττα. Ο Ντε Μπρόινε όταν ήταν 12 ετών, είχε πάει να δοκιμαστεί για λογαριασμό της Άρσεναλ με τον τότε υπεύθυνο ακαδημιών Ρόι Μάσεϊ, να κόβει τον Βέλγο.

Ο Γκουαρδιόλα των ρεκόρ
PREMIER LEAGUE

08:20 - 04.05.2023

Ο Γκουαρδιόλα των ρεκόρ

Με μόλις πέντε παιχνίδια να απομένουν από τη σεζόν 2022/23 στην Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει άλλο ένα πρωτάθλημα, υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Μάσεϊ, ο οποίος απ’ το 1998 μέχρι το 2014 βρισκόταν στις τάξεις των Λονδρέζων, βοήθησε να ακαλυφθούν πολλά ταλέντα συμπεριλαμβανομένων των Τζακ Γουίλσιρ, Μπουκάγιο Σάκα και Ρέις Νέλσον. Ωστόσο, ακόμη και οι καλύτεροι ανιχνευτές ταλέντων μερικές φορές αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν έναν μελλοντικό νικητή, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο Βέλγος μαέστρος της Μάντσεστερ Σίτι.

«Γνωρίζαμε τη μαμά του που μας πρόσεχε όταν πήγαμε στη Γκενκ για να παίξουμε σε ένα τουρνουά. Μας είδε και την επόμενη χρονιά και όταν φεύγαμε με ρώτησε αν θα μπορούσε ο Κέβιν να έρθει στο Λονδίνο να κάνει μαζί μας προπονήσεις κι εννοείται πως δεν αρνήθηκα.

Οποιοσδήποτε παίκτης σε τέτοια ηλικία δεν έχει εκδηλώσει πλήρως όλο του το ταλέντο κι έτσι είναι πολύ δύσκολο για εμάς να προβλέψουμε πόσο καλός θα είναι σε δέκα χρόνια. Τον είδαμε να παίζει και τα πήγε καλά, αλλά είχαμε πιο δυνατούς παίκτες. Μην ξεχνάς, έρχεσαι από το Βέλγιο, και είσαι μόλις 11 ή 12 ετών, έρχεσαι στην Άρσεναλ και σε κυριεύει η περίσταση κι όλοι οι παίκτες στην προπόνηση. 

Είπαμε στη μαμά του ότι τα πήγε πολύ καλά και του ευχηθήκαμε να είναι γερός και ίσως να δούμε πώς θα τα πάει στο μέλλον».