Η Μπράιτον συμφώνησε με τον Άγιαξ για τη μεταγραφή του Κούντους

Κούντους - Κανσέλο

i

©Intime

Η Μπράιτον συμφώνησε με τον Άγιαξ για τη μεταγραφή του Κούντους

Κώστας Τσιακλής 22:00 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 05.08.2023

Η Μπράιτον βρίσκεται κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή αφού έφτασε σε συμφωνία με τον Άγιαξ για τη μεταγραφή του Μοχάμεντ Κούντους.

Η Μπράιτον πάει για το κόλπο γκρόσο αφού είναι κοντά στην απόκτηση του Μοχάμεντ Κούντους. Οι «γλάροι» συμφώνησαν με τον Άγιαξ και πλέον αυτό που απομένει είναι η έγκριση του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Η Μπράιτον φημίζεται για την ικανότητα της να παίρνει παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν με την πάροδο των χρόνων και να πουληθούν με μεγάλα ποσά. Άλλωστε χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Μόισες Καϊσέδο, ο οποίος έχει αναγκάσει την Τσέλσι να πληρώνει 93 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του. Παρά το υψηλό ποσό αυτό η Μπράιτον ακόμα δεν έχει αποδεχθεί κάποια από τις προσφορές των «μπλε».

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι βρίσκεται κοντά στο να ολοκληρώσει μια μεταγραφική βόμβα αφού είναι κοντά στην απόκτηση του Μοχάμεντ Κούντους. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Athletic, Ντέιβιντ Ορνστέιν, η Μπράιτον έφτασε σε συμφωνία με τον Άγιαξ και θα βγάλει από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια ευρώ ενώ είναι κοντά και στο να συμφωνήσει σε προσωπικούς όρους και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Κούντους ο ακριβότερος!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κούντους θα γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των «γλάρων». Το ρεκόρ αυτό κατέχει για την ώρα ο Ζοάο Πέδρο που είχε αποκτηθεί νωρίτερα φέτος από τη Γουότφορντ με περίπου 34 εκατομμύρια ευρώ. Πέραν του Βραζιλιάνου η Μπράιτον έχει αποκτήσει επίσης τους Μπαρτ Βερμπρούγκεν, Ιγκόρ και Μαχμούντ Νταχούντ. Για τον Κούντους είχαν ενδιαφερθεί επίσης και άλλες μεγάλες ομάδες του νησιού όπως η Τσέλσι και η Άρσεναλ.

Ο Κούντους βρίσκεται στον Άγιαξ από το καλοκαίρι του 2020 όταν και αποκτήθηκε με εννέα εκατομμύρια ευρώ από τη Νόρτζελαντ. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει 84 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει 23 γκολ και 11 ασίστ. Ο Γκανέζος δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Άγιαξ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 ωστόσο θέλει να αποχωρήσει και για αυτόν τον λόγο απέρριψε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε για να ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το 2026.