Το μεγάλο όνειρο του Ντε Τσέρμπι: Να διαδεχθεί τον Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

i

©Intime

Το μεγάλο όνειρο του Ντε Τσέρμπι: Να διαδεχθεί τον Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 14:34 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 05.12.2023

Η Tuttosport αναγνώρισε τον τεχνικό της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι, ως τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή, με τον Ιταλό να ονειρεύεται να προπονήσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Περισσότερα από χίλια άτομα ήταν παρόντα στο Τορίνο στο γκαλά Golden Boy 2023 για να δουν τον προπονητή της Μπράιτον να θριαμβεύει. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Ο τεχνικός των «γλάρων» έλαβε το βραβείο Tuttosport ως Καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής την περασμένη σεζόν για την πρόκριση της Μπράιτον, για πρώτη φορά στην ιστορία, στο Europa League, εκεί όπου συνάντησε την ΑΕΚ. Δελεασμένος από τη μισή Ευρώπη, ο Ντε Τσέρμπι δεν αποκλείεται να προπονήσει τη Μάντσεστερ Σίτι όταν λήξει το συμβόλαιό του το 2026.

Ο Ρομπέρτο ​​ντε Τσέρμπι έχει κάνει πολύ δρόμο, έχοντας ανέβει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε λιγότερο από μια δεκαετία από τον υποβιβασμό της Ντάρφο Μποάριο Τέρμε στην πέμπτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. 

«Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για την απονομή αυτού του σπουδαίου βραβείου. Είμαι πολύ περήφανος που το έλαβα». Όμως ο «Ρόμπι» έχει ένα ξεκάθαρο όνειρο. Να είναι ο διάδοχος του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι. Αν και το όνομα του πρώην παίκτη της Σασουόλο συνδέεται με μεγάλα ονόματα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι για την επόμενη σεζόν, ο Ντε Τσέρμπι θέλει μια μέρα να αναλάβει τα ηνία των Πολιτών, όπου σε μερικά χρόνια θα μπορούσε να γίνει κληρονόμος του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αν και η ομάδα του εφαρμόζει ένα διαφορετικό σύστημα από αυτό που χρησιμοποιεί η Μάντσεστερ Σίτι του Καταλανού τεχνικού, μοιράζεται τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα τον υπέδειξε ως διάδοχό του στη Σίτι σε συνέντευξή του στην «The Telegraph».

«Ο Ντε Τσέρμπι είναι ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι», δήλωσε κατηγορηματικά. Ο προπονητής της Μπράιτον ολοκληρώνει το συμβόλαιό του το 2026, αλλά δεν αποκλείεται η επέκταση του συμβολαίου του. Ο στόχος του προέδρου των Γλάρων είναι ξεκάθαρος. Να απολαμβάνει τον προπονητή του όσο περισσότερο γίνεται.

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!