Τέλος από την τεχνική ηγεσία της  Σέφιλντ ο Πολ Χέκινγκμποτομ, επιστρέφει ο γνώριμος Κρις Γουάιλντερ

Πολ Χέκινγκμποτομ

i

©printscreen

Τέλος από την τεχνική ηγεσία της Σέφιλντ ο Πολ Χέκινγκμποτομ, επιστρέφει ο γνώριμος Κρις Γουάιλντερ

Γιάννης Λιβανός • 13:23 - 04.12.2023

Παρελθόν από τον πάγκο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Πολ Χέκινγκμποτομ ύστερα από περίπου δυόμιση χρόνια. Η απόλυση αυτή αποτελεί την πρώτη φέτος στην Premier League, ενώ παράλληλα τον δρόμο της επιστροφής στον πάγκο παίρνει ο γνωστός από τα παλιά Κρις Γουάιλντερ.

Κύκνειο άσμα του προπονητή Πολ Χέκινγκμποτομ αποτέλεσε η εκτός έδρας ήττα με 5-0 από την Μπέρνλι, απέναντι στην οποία δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως  η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ διασύρθηκε, κάτι που αποτυπώνει ο δείκτης του σκορ. 

Το σκορ ήταν ήδη 2-0 κατά της Σέφιλντ από το 29΄ με τους παίκτες και τον προπονητή «των λεπίδων» να αδυνατούν να αντιδράσουν. Για να δούμε αν ο Κρις Γουάιλντερ που επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια μετά τον Μάρτιο του 2021 «σώσει την πατρίδα» και άρα και την ομάδα από τον υποβιβασμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο η Σέφιλντ δεχόταν τη μία φάση μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να λυγίσει μετά το 70' και να δεχθεί άλλα 3 τέρματα. Οι κακές εμφανίσεις δεν έχουν τελειωμό για τις «λεπίδες», που έχουν καθηλωθεί στον πάτο της βαθμολογίας της Premier League με μόλις 5 πόντους. Πιο συγκεκριμένα η Σέφιλντ έχει σημειώσει μία μονάχα νίκη με αντίπαλο τη Γούλβς (2-1) πριν από ακριβώς έναν μήνα και άλλες δύο ισοπαλίες απέναντι σε  Έβερτον (2-2) και Μπράιτον (1-1). 

Οι παίκτες της Έβερτον σκέφτονται να καταγγείλουν τη δική τους ομάδα!
PREMIER LEAGUE

10:53 - 04.12.2023

Οι παίκτες της Έβερτον σκέφτονται να καταγγείλουν τη δική τους ομάδα!

Οι ποδοσφαιριστές της Έβερτον είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την διοίκηση αλλά και με την απόφαση της Premier League για την ποινή των δέκα βαθμών. Το ενδεχόμενο ορισμένων να αντιμετωπίσουν περικοπές μισθών, λόγω ενδεχόμενου υποβιβασμού είναι ορατό. Γι' αυτό και υπάρχει σύγχυση στα αποδυτήρια του «Γκούντισον Παρκ».

Ο Κρις Γουάιλντερ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο απέναντι στην Μπρέντφορντ εντός έδρας στο  Μπράμαλ Λέιν το ερχόμενο Σάββατο 9/12.  Nα θυμίσουμε ότι ο Κρις Γουάιλντερ έχει ξανακαθίσει στην καρέκλα του προπονητή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από  τις 12 Μάιου του 2016 έως τις 13 Μαρτίου 2021, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Πολ Χέκινγκμποτομ.

Σε αυτή του την πενταετή θητεία ο  ο Κρις Γουάιλντερ έκατσε στην άκρη του πάγκου της Σέφιλντ σε 227 παιχνίδια, φέρνοντας 106 νίκες , 47 ισοπαλίες και 74 ήττες.  Μένει να φανεί αν στις επόμενες αγωνιστικές η ομάδα του Σέφιλντ καταφέρει να «ξεκολλήσει» από τον πάτο της βαθμολογίας, μήπως και μείνει στην Premier League και του χρόνου.