Ο πρώτος σκόρερ Μπράντον Τόμας και το ρεκόρ καριέρας που θέλει να σπάσει στους δύο τελευταίους «τελικούς»

Μπράντον Τόμας

i

© Intime

Ο πρώτος σκόρερ Μπράντον Τόμας και το ρεκόρ καριέρας που θέλει να σπάσει στους δύο τελευταίους «τελικούς»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:35 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 11.05.2023

Μετά το γκολ στο «Πανθεσσαλικό» στη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο (0-2), ο Μπράντον Τόμας έφτασε τα 12 τέρματα τη φετινή σεζόν και είναι πολύ κοντά στο να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ, είναι αδιαμφισβήτητα ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός φορ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Μάλαγα με σκοπό να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή για τη θέση της επίθεσης πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Στην περασμένη αγωνιστική και προτελευταία για τα play offs της Super League, ο «Δικέφαλος» έφυγε με το διπλό από τον Βόλο (0-2), με τον Τόμας να βρίσκει για ακόμη μία φορά δίχτυα.

Ο Ισπανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη σέντρα του Σβαμπ από τα δεξιά και με μία δύσκολη κεφαλιά εκτέλεσε υποδειγματικά τον Αυγερινό, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. Με αυτό το γκολ, έφτασε τα 12 τέρματα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στην τρέχουσα σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει σκοράρει 12 φορές σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα πέντε γκολ στο Κύπελλο, τα τέσσερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα τρία στα play offs έχουν βάλει τον Τόμας στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ του ΠΑΟΚ για φέτος, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ. Το απόλυτο ρεκόρ της καριέρας του Ισπανού είναι τα 13 γκολ που έβαλε με την φανέλα της Μαγιόρκα την σεζόν 2016-17, όταν και αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Για να κλείσει η φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δύο «τελικούς» που θα κρίνουν και το κατά πόσο ήταν πετυχημένη. Την ερχόμενη Κυριακή (14/5, 20:00), η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται μόνο τη νίκη με σκοπό να κατακτήσουν την τρίτη θέση και να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στα προκιρματικά του Europa League.

Ο Μπράντον Τόμας απάντησε σε άπταιστα ελληνικά: «Έχω λίγο πόνο στο κεφάλι αλλά είμαι καλά»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:12 - 04.05.2023

Ο Μπράντον Τόμας απάντησε σε άπταιστα ελληνικά: «Έχω λίγο πόνο στο κεφάλι αλλά είμαι καλά»

Ο Μπράντον Τόμας μίλησε μετά τη λήξη του ματς στη Λεωφόρο και απάντησε στις ερωτήσεις σε άπταιστα ελληνικά, λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει και με τη νίκη σήμερα από την έδρα του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, αν ο Ολυμπιακός φύγει αλώβητος από τη Θεσσαλονίκη και κατακτήσει την τρίτη θέση, δεν θα έχει εξασφαλίσει 100% το εισιτήριο για τη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς ο «Δικέφαλος» έχει μπροστά του έναν τελικό Κυπέλλου και σε περίπτωση που το κατακτήσει, θα «κλέψει» από τους «ερυθρόλευκους» το καλό εισιτήριο.

Ο τελικός Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, για τον οποίον ακόμα δεν ξέρουμε σε ποιο γήπεδο θα διεξαχθεί, θα είναι και το τελευταίο ματς των ομάδων για τη σεζόν 2022-23. Ο Μπράντον Τόμας έχει μπροστά του δύο «χρυσές» ευκαιρίες είτε να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του, είτε και να το σπάσει. Όσο παραμένει σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση και όσο ο Ολιβέιρα είναι στα πιτς, ο Ισπανός είναι αυτός που θα έχει τον βασικό ρόλο στην «αιχμή του δόρατος» για τους «Θεσσαλονικείς».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Τόμας ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα περί ανανέωσης, όμως μένει να δούμε ποια θα είναι η οριστική εξέλιξη. Το μόνο που είναι δεδομένο πλέον, είναι πως ο Ισπανός φορ έχει αποδειχθεί... λίρα εκατό.