Μπράτσος: «Περήφανοι για τους παίκτες μας» - Η αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Περήφανος για τους παίκτες του ο Μπράτσος.

i

©intime

Μπράτσος: «Περήφανοι για τους παίκτες μας» - Η αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 16:50 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 01.04.2023

Βόλος: Είκοσι παίκτες πήρε ο Κώστας Μπράτσος για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι ατάκες του για το ματς και την πορεία της ομάδας.

Ο Βόλος ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα στη Λεωφόρο με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό

Ο τεχνικός Κώστας Μπράτσος πήρε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές και ς’ αυτή δεν βρίσκονται οι Τσιρίνος. Σι. Αναλυτικά οι 20 παίκτες που ταξίδεψαν για την Αθήνα:

Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Γκάγκι, Μεταξάς, Κάτσε, Μεσκίδα, Τσελεμπάκης, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Πιρές και Οζέγκοβιτς.

Ο Μπράτσος, παράλληλα, μίλησε στην Formedia TV για το ματς με τον Παναθηναϊκό και γενικά την εικόνα του Βόλου. 

Για το αν ωφέλησε τον Βόλο η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των Εθνικών Ομάδων: «Όλα τα παιχνίδια είναι υψηλού επιπέδου, με υψηλές απαιτήσεις για την ομάδα μας, ενάντια σε ιστορικούς και εξαιρετικούς αντιπάλους. Αυτό μας δίνει ψυχολογία, ότι μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το επίπεδο. Όσον αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος, μας βοήθησε να συναρμολογηθούμε ως ομάδα και να μπορέσουμε να εντάξουμε προοδευτικά στο σύνολο τους ποδοσφαιριστές εκείνους που είχαν κάποια προβλήματα τραυματισμών». 

Για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι των play-offs με τον Ολυμπιακό, όπου ηττήθηκε 3-0: «Όταν δέχεσαι τρία γκολ κάτι δεν πάει καλά. Η εικόνα μας στο παιχνίδι κατοχής ήταν αρκετά καλή. Αν όμως χωρίσουμε το παιχνίδι σε δύο στάδια, αυτό της κατοχής κι αυτό των στατικών φάσεων, στο δεύτερο στάδιο δεν πήγαμε καλά. Δεχθήκαμε τρία γκολ από στατικές φάσεις. Αυτά τα λάθη πληρώσαμε και αυτά μας κράτησαν την ψυχολογία μας χαμηλά. Αντίθετα, κράτησαν ψηλά την ψυχολογία του αντιπάλου στην πρόοδο και στην εξέλιξη του ματς. Θέλω να πω με αυτό, ότι αν δεν δεχόμασταν τα γρήγορα γκολ, ίσως ο Ολυμπιακός αναγκαζόταν να κάνει πιο αφελείς και πιο έντονες επιθέσεις και εμείς θα βρίσκαμε περισσότερους χώρους στην πλάτη του. Με το γρήγορο γκολ στο 7ο λεπτό οι χώροι που ζητούσαμε εμείς για την επίθεση δεν υπήρξαν. Αυτό το γεγονός καθόρισε και την εξέλιξη του αγώνα». 

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υπολογίζει πάντα τον Βόλο και φροντίζει να παρουσιάζεται σοβαρός: «Οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζουν ως ίσο προς ίσο και αυτό μας τιμάει ως ομάδα. Αυτό θέλουμε και εμείς, να μην μας υποτιμούν. Δείχνει κάποια πρόοδο, όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του κλαμπ. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ωστόσο η εμπειρία και θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να αποκομίσουμε, ό,τι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι. Αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε τους ποδοσφαιριστές υγιείς». 

Για το ότι η ομάδα αν και 13η στην κατάταξη στο transfermarkt των ομάδων της Super League κατέχει την 6η θέση στη βαθμολογία: «Πολλές φορές τα στατιστικά λένε την αλήθεια και αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και δεν θριαμβεύει, όσον αφορά την επίτευξη του στόχου, ο πιο πλούσιος και αυτός που έχει τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία. Γι’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε περήφανοι, γιατί έβγαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ποιότητα, που τους έφερε να είναι μέσα στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Αυτό δείχνει και το δρόμο, γιατί κάποιες φορές τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να πετύχεις τους στόχους σου».