Μπέος: «Κανονικά πρέπει να μου δώσουν τα ηνία της χώρας, αλλά η νέα κυβέρνηση ας ξεκινήσει δίνοντάς μου το ποδόσφαιρο»

Αχιλλέας Μπέος

i

© Intime

Μπέος: «Κανονικά πρέπει να μου δώσουν τα ηνία της χώρας, αλλά η νέα κυβέρνηση ας ξεκινήσει δίνοντάς μου το ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 18:45 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 28.03.2023

Μιλώντας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνάντηση των έξι ομάδων, ο Αχιλλέας Μπέος στάθηκε στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου το οποίο ο ίδιος θέλει να αλλάξει.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και Βόλος) στα γραφεία της ΕΠΟ δεν ολοκληρώθηκε ομαλά, αφού λύση για το μέλλον του ποδοσφαίρου δεν βρέθηκε με βάση τα όσα προέκυψαν από τη συζήτηση.

Μιλώντας, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα, ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε πως αν του δινόταν η ευκαιρία θα άλλαζε ριζικά το εν λόγω άθλημα στη χώρα μας, κάτι που - όπως τόνισε - καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει, φοβούμενη το πολιτικό κόστος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Metropolis:

Για τα όσα έγιναν στη σύσκεψη: «Αν κάνουμε μία συζήτηση θα μιλάμε ένα μήνα, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει το ποδόσφαιρο, γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση που να θέλει να πάρει το πολιτικό κόστος, ενώ επίσης δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα πάει και θα μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τα βάλει με τους μεγάλους. Εκτιμώ τον Μπαλτάκο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι εκεί , όταν είσαι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είσαι πάνω από όλα. Εδώ η Εθνική λειτουργεί με χαρτάκι σε ένα μεγάλο ποσοστό για δημόσιες σχέσεις».

Για τη συνεδρίαση και τα όσα είπε με τον Μπαλτάκο: «Είπα, ''ρε συ Τάκη, θα ήμουν εγώ στη θέση σου και θα μου μιλούσαν έτσι; Δεν θα βγαίναμε από εκεί μέσα". Πώς να παλέψει ο άνθρωπος όταν όλα περνούν από την εκτελεστική επιτροπή που αποτελείται από 15 άτομα εκ των οποίων τα επτά ανήκουν στη μία ομάδα και τα επτά στην άλλη».

Για τον διαιτητή που αυτοπροτάθηκε ενόψει του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε τηλεφώνημα από συγκεκριμένο διαιτητή, κάτι που ξέρει ο κ. Γκαγκάτσης. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Ο Μπαλτάκος είναι δέσμιος της εκτελεστικής επιτροπής, το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι στο τέλμα, στον πάτο, τι να πούμε».

Για τα όσα πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Να με φωνάξει ο πρωθυπουργός που θα προκύψει μετά τις εκλογές να μου πει "πάρε τα ηνία του ποδοσφαίρου". Κανονικά της χώρας θα έπρεπε να μου δώσει αλλά ας ξεκινήσουμε με το ποδόσφαιρο».

Για τη διαιτησία: «Έχουν δικαίωμα οι τέσσερις ομάδες να μιλάνε για τη διαιτησία; Τι να πει η Βέροια, τα Τρίκαλα, ο Βόλος, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας για τον τελικό με τον Μανιάτη και το χέρι».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: «Δεν έχουμε τελικό στον Βόλο, δεν πάει να λέει η προκήρυξη, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Για να γίνει ο τελικός θέλω 1.000 εισιτήρια, ονομαστικά, με 100 ευρώ το ένα και 500 προσκλήσεις για την ΕΠΟ, ενώ 10.000 προσκλήσεις για τα παιδάκια. Δεν θα κάνω πεδίο μάχης τον Βόλο, εκεί αποφασίζει ο Μπέος. Άλλο να έρθουν φιλοξενούμενοι οπαδοί μίας ομάδας και άλλο να έρθουν να δώσουν εδώ ραντεβού».