Ο λόγος που η ρεβάνς της Κλαμπ Μπριζ με την Φιορεντίνα θα γίνει Τετάρτη
i

©Photo by Francesco Scaccianoce - UEFA/UEFA via Getty Images

Ο λόγος που η ρεβάνς της Κλαμπ Μπριζ με την Φιορεντίνα θα γίνει Τετάρτη

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:03 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:52 - 19.05.2024

Παραδοσιακά, οι αγώνες του Europa Conference League γίνονται Πέμπτη. Ωστόσο η ρεβάνς ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Φιορεντίνα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης θα διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα. Ποιος είναι ο λόγος;

Παραδοσιακά, οι αγώνες του Europa Conference League γίνονται Πέμπτη. Ωστόσο η ρεβάνς ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Φιορεντίνα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα. Ποιος είναι ο λόγος;

Ο λόγος για την αλλαγή αυτή είναι θρησκευτικός, καθώς την 9η Μαΐου είναι προγραμματισμένη στη πόλη της Μπριζ η Ακολουθία του Ιερού Αίματος, μια θρησκευτική εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη βελγική πόλη.

Η Ακολουθία έχει συμπεριληφθεί στη λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και έτσι προτιμήθηκε από τις αρχές, σε συνεννόηση με τις ομάδες και την UEFA να αλλάξει η μέρα διεξαγωγής της σημαντικής αναμέτρησης.

Η ώρα έναρξης του παιχνιδιού είναι προγραμματισμένη για τις 19:45 προκειμένου να μην πέσει πάνω στον δεύτερο ημιτελικό του φετινού Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Θυμίζουμε μετά από μια συναρπαστική ματσάρα στο «Αρτέμιο Φράνκι», η Φιορεντίνα έκανε βήμα πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League, επικρατώντας της Μπριζ με 3-2 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Κάπως έτσι, θα γίνει γνωστή από νωρίς η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άστον Βίλα στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας στην «Opap Arena». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υποδέχεται τους «χωριάτες» το βράδυ της Πέμπτης (9/5, 22:00) στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θέλοντας να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα από την Αγγλία με 4-2.