Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε τη ζημιά και στο καμίνι της Τούμπας θα ρίξει ζαριά πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε τη ζημιά και στο καμίνι της Τούμπας θα ρίξει ζαριά πρόκρισης

Γιώργος Σακελλαρίου 23:56 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 12.04.2024

Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε καλή απόδοση, ηττήθηκε 1-0 από τη Μπριζ, αλλά στη ρεβάνς μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Έπιασε πέναλτι ο Κοτάρσκι, χωρίς τρεις βασικούς στην Τούμπα οι Βέλγοι.

Και τώρα Τούμπα.

Εκεί ο ΠΑΟΚ θα παίξει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League. Ο «Δικέφαλος» δεν ήταν καλός στο Βέλγιο, γνώρισε την ήττα με 1-0 με γκολ του Φέτλεσεν στο 6’, ωστόσο, δεν έπαθε μεγαλύτερη ζημιά.

Θα μπορούσε να δεχθεί κάλλιστα κι άλλο γκολ και ειδικά στο 76’. Ο Κοτάρσκι έκανε ένα ανόητο πέναλτι, όμως, διόρθωσε το λάθος με απόκρουση στην εκτέλεση του Ιγκόρ Τιάγκο. Έτσι, εκεί που «έλιωσε» τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, στο σπίτι του, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με τη Μπριζ, η οποία έδειξε ότι είναι μία ταχύτητη κι επικίνδυνη ομάδα.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα λείψει στη ρεβάνς ο πρώτος της σκόρερ Ιγκόρ Τιάγκο (26 γκολ φέτος), ο πρώτος σε ασίστ, ο αριστερός μπακ Ντε Κάιπερ και ο βασικός της στόπερ Μέχελε. Τη στιγμή που είναι αμφίβολος και ο Δανός εξτρέμ Σκοβ Όλσεν. Ο τελευταίος (23 γκολ φέτος) δεν έπαιξε στο Βέλγιο.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το κλασικό 4-2-3-1 και τον Οζντόεφ δίπλα στον Μεϊτέ. Η Μπριζ ξεκίνησε με 3-5-2 και είχε τον Γιουτγκλά δίπλα στον Τιάγκο, με τον πρώτο όμως να παίζει πιο αριστερά και τους Φετλέσεν, Φανάκεν να παίζουν συχνά ως δεύτεροι επιθετικοί από τον άξονα. Αυτό μπέρδευε τον «Δικέφαλο», με τους Βέλγους ν’ αναπτύσσονται κυρίως από την πλευρά του Βιεϊρίνια.

Αιφνιδιασμός με Φέτλεσεν

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τελική στο ματς. Στο 2’ φάουλ του Τάισον από αριστερά, η γυριστή κεφαλιά του Σαμάτα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Στο 6’, όμως, η Μπριζ άνοιξε το σκορ. Ο Γιουτγκλά, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν από τους πλέον δραστήριους της ομάδας του, γύρισε από αριστερά στο πέναλτι στον Φέτλεσεν κι αυτός με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 1-0.

Ο «Δικέφαλος» έχασε το μυαλό του και στο 10’ η Μπριζ άγγιξε το 2-0. Ο Ντε Κάιπερ γύρισε από αριστερά, αλλά ο Τιάγκο στην προβολή δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στο άδειο τέρμα.

Στο 14’ απείλησε ο ΠΑΟΚ. Ο Τάισον έδωσε αριστερά στον Σαμάτα, αυτός εντός περιοχής έκανε το δεξί σουτ κι ο Σπίλερς έβαλε την κόντρα σε κόρνερ.

Σ’ εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό και πήρε την κατοχή, όμως, η Μπριζ είχε γρήγορες μεταβάσεις κι επιθετικά κι αμυντικά.

Στο 37’ ο Φέτλεσεν βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Κεντζιόρα. Το χτύπησε ο Ντε Κάιπερ από αριστερά και ο Μέχελε στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα με προβολή στο δεξί δοκάρι, αλλά η μπάλα είχε περάσει στην εκτέλεση του κόρνερ τη γραμμή του άουτ.

Στο 39’ ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε τη μπάλα και ο Μεϊτέ εκτός περιοχής έκανε το αριστερό σουτ κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να έχει την κατοχή και στο 44’ ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμα από αριστερά δεν βρήκε συμπαίκτη, στην εξέλιξη δεξί σουτ του Τάισον εκτός περιοχής έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45’+2’ η Μπριζ έφτασε σε τελική. Ο Σάμπε έκανε το δεξί μακρινό σουτ και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να είναι πιο συμπαγής και να μην επιτρέψει το επιθετικό transition στη Μπριζ, που έδειχνε να είναι το δυνατό της σημείο. Στο 55’ ο Γιούτγκλα σε αντεπίθεση μπήκε από αριστερά και με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 58’ ο Ισπανός εξτρέμ βρέθηκε στην περιοχή κι από το πέναλτι έκανε το πλασέ κι απέκρουσε εκπληκτικά ο Κοτάρσκι.

Στο 61’ η Μπριζ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά το δεξί σουτ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ έφτανε έξω από την περιοχή σχετικά εύκολα, ωστόσο, η τελική πάσα δεν ήταν καλή και δεν υπήρχαν και φάσεις. Στο 62’ ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος πήγε δεξιά, ο Ζίβκοβιτς μετακόμισε αριστερά και ο Τάισον πίσω από τον Σαμάτα.

Στο 72’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με φάουλ. Το εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς, ο Οζντόεφ δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το ματς απέκτησε πάλι γρήγορο ρυθμό, ενώ ο Λουτσέσκου πέρασε και τους Τόμας, Σβαμπ. Στο 75’ ο Ονιεντίκα έκανε το δεξί σουτ και μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 76’, όμως, η Μπριζ πήρε πέναλτι. Σε απόκρουση της άμυνας, ο Ονιεντίκα κινήθηκε προς τη μπάλα για να πάει πλάγια, την τσίμπησε και ο Κοτάρσκι που βγήκε απρόσεκτα τον ανέτρεψε.

Ο Ιγκόρ Τιάγκο εκτέλεσε και ο Κοτάρσκι έπεσε σωστά κι απέκρουσε με τα πόδια!

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά προβλήματα, αλλά στο 93' βρήκε φάουλ σε καλό σημείο. Έδειχνε ότι μπορούσε ν' απειλήσει μόνο με στατικές φάσεις, ωστόσο, το δεξί χτύπημα του Ντεσπόντοφ δεν ανησύχησε τον Γιάκερς που μπλόκαρε.

Ο MVP

Ο Γιουτγκλά είχε την ασίστ στο γκολ της Μπριζ και παίρνει το βραβείο. Ο Κοτάρσκι στο 1-0 είχε μία σημαντική απόκρουση και στο πέναλτι διόρθωσε το λάθος του και γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από το 2-0. Που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει στην Τούμπα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο γκολ που μπήκε νωρίς. Ο ΠΑΟΚ έχασε το μυαλό του και η Μπριζ που είχε και τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Άντερλεχτ βρήκε την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι τελικές ήταν 13-6 για τους Βέλγους και στην εστία ήταν οι 5, ενώ για τον ΠΑΟΚ μία.

Μπριζ (Νίκι Χαγέν): Γιάκερς, Σπίλερς (55’ Ορντόνεζ), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σάμπε, Σκόρας, Ονιεντίκα, Φανάκεν, Φετλέσεν (73’ Μπαλάντα), Τιάγκο, Γιούτγκλα (73’ Νούσα).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (73’ Μπράντον).