Η απίθανη ιστορία του Ναντέρ Ελ Γινταουί: Ο Youtuber με 6 εκατομμύρια followers που έκανε το ντεμπούτο του στη Χέρτα Βερολίνου (vid)

Ναντέρ Ελ Γινταουί

i

©Photo by Maja Hitij/Getty Images/Ideal Images

Η απίθανη ιστορία του Ναντέρ Ελ Γινταουί: Ο Youtuber με 6 εκατομμύρια followers που έκανε το ντεμπούτο του στη Χέρτα Βερολίνου (vid)

Κώστας Τόπας 12:38 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 13.12.2023

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο 27χρονος influencer Ναντέρ Ελ Γινταουί, ο οποίος έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την πρώτη ομάδα της Χέρτα και σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι στη νίκη επί του Αμβούργου στο Κύπελλο Γερμανίας.

Ο Ναντέρ Ελ Γινταουί εκπλήρωσε το όνειρο κάθε λάτρη του ποδοσφαίρου κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο στα... 27 του! Ο παίκτης, γεννημένος στο Βερολίνο, έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα της ζωής του, τη Χέρτα σε έναν αγώνα Κυπέλλου Γερμανίας εναντίον του Αμβούργου και μάλιστα είχε τη χαρά να σκοράρει ένα πέναλτι στη διαδικασία που έδωσε πρόκριση στην ομάδα του Βερολίνου στα προημιτελικά.

Σε άλλη περίπτωση απλά θα μιλούσαμε για έναν ποδοσφαιριστή που κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα ενός επαγγελματικού συλλόγου. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση διαφέρει, καθώς ο Ναντέρ Ελ Γινταουί δεν είναι ένας τυπικός παίκτης όπως οποιοσδήποτε άλλος που αφοσιώνεται αποκλειστικά στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Ο Ναντέρ είναι ένας από τους πιο γνωστούς YouTubers στη Γερμανία και έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ακόλουθους στα κοινωνικά του δίκτυα.

«Αν με ψάξεις στο Google, λέει ποδοσφαιριστής. Και έτσι νιώθω», εξήγησε ο Ναντέρ στο Sky Sports μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η καριέρα του Ναντέρ Ελ Γινταουί στο ποδόσφαιρο ήταν πάντα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χωρίς να μπορεί να λάμψει, χωρίς να τον ενοχλεί πολύ, αφού το «άλλο» αληθινό του πάθος ήταν στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία είναι δημοφιλής στη Γερμανία.

Διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα

Μέσα από την προθυμία του να καταγράφει καθημερινά την προσωπική και οικογενειακή του ζωή, ο Ναντέρ έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ακολούθους πίσω του σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τον ακολουθούν 1,75 εκατομμύρια άνθρωποι στο YouTube, δύο εκατομμύρια ακόλουθοι στο Instagram και 2,6 εκατομμύρια στο TikTok. Ο «Nader», όπως αποκαλεί «εικονικά» τον εαυτό του, είναι μια από τις μεγάλες διασημότητες του Διαδικτύου στη Γερμανία.

«Εχω παίξει ποδόσφαιρο όλη μου τη ζωή. Αν και σε κάποιους αρέσει να λένε ότι είμαι επιρροή, αλλά είμαι ποδοσφαιριστής και μοιράζομαι λίγο από τη ζωή μου», είχε πει χαρακτηριστικά. Η Χέρτα είδε μια χρυσή ευκαιρία στον Ελ Γινταουί και στους δύο ρόλους. Ως ποδοσφαιριστής και ως influencer, ιδανικός για να εκμεταλλευτεί την τεράστια απήχησή του σε μια πολύ νεαρή ομάδα οπαδών της ομάδας του Βερολίνου.

Τόσο που το ευρωπαϊκό καλοκαίρι του 2022 ο σύλλογος αποφάσισε να διαθέσει τη φανέλα του παίκτη στο ηλεκτρονικό του κατάστημα και η επιτυχία ήταν τέτοια που εξαντλήθηκε αμέσως.

Πριν ενταχθεί στη Χέρτα, έπαιξε μεταξύ άλλων για την Ενεργκί Κότμπους την Κέμνιτσερ και τις δεύτερες ομάδες της Γκρόιτερ Φυρτ και της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η διάστασή του έφτασε στο αποκορύφωμά της, την ημέρα του ντεμπούτου του εναντίον του Αμβούργου, στην οποία εντυπωσίασε τον προπονητή του, τον Ούγγρο, Παλ Ντάρνταϊ: «Αυτό το αγόρι έχει α**».