Η Νάπολι «καθάρισε» τη Φιορεντίνα και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup
i

©printscreen

Η Νάπολι «καθάρισε» τη Φιορεντίνα και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:58 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 18.01.2024

Η Νάπολι είχε εύκολο έργο απέναντι στη Φιορεντίνα, καθώς επικράτησε με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για το Super Cup Ιταλίας.

Η Νάπολι έκανε επίδειξη δύναμης. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση κόντρα στην Φιορεντίνα (3-0) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ιταλικού Super Cup. 

Οι πρωταθλητές Ιταλίας θα διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιό τους στο θεσμό απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Ίντερ - Λάτσιο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς. Στο 22ο λεπτό ο Τζιοβάνι Σιμεόνε πήρε τη πάσα του Χουάν Ζεσούς και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για τους Ναπολιτάνους. 

Στο 44ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Τζόναθαν Ικονέ, ο οποίος αστόχησε από το σημείο πέναλτι. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και στο 84ο λεπτό ο Ζέρμπιν με πλασέ από κοντά εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ο ίδιος δύο λεπτά μετά με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τη Νάπολι

Οι ενδεκάδες: 

Νάπολι: Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζουάν Ζεσούς, Ματσόκι (82' Τζέρμπιν), Καγιούστε (77' Γκαετάνο), Λομπότκα, Ρούι (72' Έστιγκαρντ), Πολιτάνο (72' Λίντστρεμ), Κβαρατσχέλια (72' Ζιελίνσκι), Σιμεόνε 

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Καγιόντε, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα (88' Μπαράκ), Μπιράγκι (68' Παρίζι), Άρτουρ, Ντάνκαν, Ικονέ (57' Ενζολά), Μποναβεντούρα (88' Φαραόνι), Μπρέκαλο (57' Σοτίλ), Μπελτράν