Μαγική στιγμή, ξύπνησαν μνήμες του Θεού Μαραντόνα - Το «Live is Life» στα μεγάφωνα του γηπέδου (vid)

Ο Ματέο Πολιτάνο με τη σημαία της Νάπολι υπό τους ήχους του «live is life».

Μαγική στιγμή, ξύπνησαν μνήμες του Θεού Μαραντόνα - Το «Live is Life» στα μεγάφωνα του γηπέδου (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 23:36 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 07.05.2023

Τρομερή στιγμή στη φιέστα της Νάπολι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» με το τραγούδι «Live is life».

Μαραντόνα σημαίνει Αργεντινή, Νάπολι, μαγεία.

Live is Life σημαίνει Opus. Ή μήπως σημαίνει κι αυτό Μαραντόνα; Όποιος το έζησε δεν πρόκειται να το βγάλει από τη μνήμη του. Όσοι δεν το έχουν δει ας σπεύσουν να το παρακολουθήσουν.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι δεν πρόκειται να μην έχουν «λιώσει» το youtube για να το παρακολουθήσουν. Το μυθικό ζέσταμα του αείμνηστου Μαραντόνα, του Θεού του ποδοσφαίρου, με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς κόντρα στη Μπάγερν πάντα θα προκαλεί ανατριχίλα.

Ο Μαραντόνα στις 19 Απριλίου 1989 πήγε στο Μόναχο, προκειμένου να υπερασπιστεί με τους συμπαίκτες του κόντρα στη Μπάγερν, το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Νάπολη.

Ήταν αναμέτρηση για τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ. Η πρόκριση οδηγούσε στον τελικό. Κάποιοι παίκτες θα είχαν λυγίσει ενδεχομένως από το άγχος. Ο Ντιέγκο ατάραχος. Απολάμβανε το ποδόσφαιρο. Η μπάλα ήξερε ότι δεν θα τον προδώσει ποτέ. Το ματς έληξε 2-2, η Νάπολι πήγε τελικό και πήρε το τρόπαιο του συγκεκριμένου θεσμού, του πρώην ουσιαστικά Europa League.

Στα μεγάφωνα ήχησε το σουξέ «live is life», που κυκλοφόρησε το 1984 από την αυστριακή ροκ μπάντα Opus. Με λυμένα κορδόνια, χόρευε στους ρυθμούς του, κολλούσε τη μπάλα στην προθέρμανση στα πόδια του, στους ώμους τους στο κεφάλι. Τη μαγνήτιζε.

Οι Βαυαροί, μάλιστα, σχολίαζαν: «Ήμασταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου, σοβαροί, συγκεντρωμένοι. Στα μεγάφωνα ακούστηκε το «Live is Life» και ο Μαραντόνα στους ρυθμούς του έκανε κόλπα με τη μπάλα. Έτσι, σταματήσαμε το ζέσταμα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προθέρμανση και χαζεύαμε τον Μαραντόνα. Αναρωτιόμασταν τι κάνει ο τύπος;».

Στη φιέστα της Νάπολι, λοιπόν, δεν μπορούσε ν’ απουσιάζει ο Μαραντόνα. «Ντιέγκο, Ντιέγκο», φώναζαν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στο γήπεδο κι όταν ακούστηκε στα μεγάφωνα το σουξέ, ξύπνησαν μνήμες. Επικράτησε συγκίνηση, σκηνές που δεν περιγραφούν, ενώ ο άσος της ομάδας, ο εξτρέμ Ματέο Ναπολιτάνο, κυμάτιζε μία σημαία του συλλόγου.

Δείτε το βίντεο με το τραγούδι στο γήπεδο, αλλά και το μυθικό ζέσταμα του Μαραντόνα.

Tags: