Έκανε τη ζημιά στη Νάπολι και πήρε τον πρώτο της βαθμό η Ουνιόν!
i

© prtscr

Έκανε τη ζημιά στη Νάπολι και πήρε τον πρώτο της βαθμό η Ουνιόν!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:49 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 08.11.2023

Παρότι προηγήθηκε και ήταν σαφώς ανώτερη, η Νάπολι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου (1-1), που έφυγε από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» με τον πρώτο βαθμό της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Μπορεί η Νάπολι να ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να πήρε και το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως την πάτησε από την Ουνιόν Βερολίνου, που αιφνιδίασε τους «παρτενοπέι» στην έναρξη της επανάληψης και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Μάλιστα, αυτός είναι ο πρώτος βαθμός της ιστορίας της στο Champions League.

Οι «παρτενοπέι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απέκτησαν το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε στο 24ο λεπτό, όταν ο Νατάν με μία κεφαλιά τράνταξε το δοκάρι, ενώ έπειτα από έξι λεπτά πήραν το προβάδισμα με τον Ανγκισά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ ύστερα από πολύωρη εξέταση του VAR.

Μία του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρίτη και... κάηκαν οι φιλοξνεούμενοι, καθώς στο 39' ο Πολιτάνο μετά από μία ωραία ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Η γερμανική ομάδα πήγε να κάνει τη ζημιά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Γιουράνοβιτς όμως να σημαδεύει το δοκάρι στο 45+7'.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την Ουνιόν Βερολίνου και στην πρώτη τους ευκαιρία στο 52ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Φοφανά να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και να φέρνει το ματς στα ίσια, κάνοντας το 1-1.

Από 'κει και έπειτα, η Νάπολι ήταν σαφώς ανώτερη και προσπαθούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει καμία από τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε σε γκολ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.