Επεισόδια και συλλήψεις ultras της Ουνιόν Βερολίνου πριν τη μάχη με τη Νάπολι (vids)

Επεισόδια και συλλήψεις ultras της Ουνιόν Βερολίνου πριν τη μάχη με τη Νάπολι (vids)

Κώστας Τόπας 10:00 - 08.11.2023

Οπαδοί της Νάπολι και Ουνιόν Βερολίνου προκάλεσαν επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, λίγο πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση,

Μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Νάπολη αργά το απόγευμα της Τρίτης (07/11), οι ιταλικές αρχές, ενόψει του αγώνα της Νάπολι με την Ουνιόν Βερολίνου για το Champions League (08/11, 19:45) είναι σε επιφυλακή υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Το βράδυ της Τρίτης (07/11) σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο της Νάπολης διαδραματίστηκαν σκηνές βίας και βανδαλισμών από τους ultras της Ουνιόν Βερολίνου, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις ήρθαν σε επαφή με την αστυνομία, πετώντας κροτίδες και καπνογόνα. Η αστυνομία απάντησε χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε αυτοκίνητα κι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο βανδαλίστηκαν από περίπου 200 οπαδούς της γερμανικής ομάδας, εκ των οποίων μερικοί τραυματίστηκαν έπειτα από συμπλοκές με την αστυνομία. Στο τέλος, έντεκα οπαδοί συνελήφθησαν.

Από την πλευρά τους οι οπαδοί των «παρτενοπέι» βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να συναντηθούν με εκείνους την Ουνιόν και να λύσουν τις διαφορές τους στο δρόμο. Κάτι που τελικά η αστυνομία, απέτρεψε. Πλέον η προσοχή είναι στραμμένη στη μεταξύ τους αναμέτρησης, με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.