Η χρυσή γενιά των 30άρηδων που δεν κατάφερε να πλησιάσει τα επιτεύγματα των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Η χρυσή γενιά των 30άρηδων που δεν κατάφερε να πλησιάσει τα επιτεύγματα των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Γιώργος Σακελλαρίου 14:36 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 16.09.2023

Σπουδαίοι παίκτες που έχουν ξεπεράσει τα 30 τους έτη έχουν φύγει από το υψηλό επίπεδο και άφησαν στη μέσα υποσχέσεις και όνειρα.

Ο Νεϊμάρ συνεχίζει στη Σαουδική Αραβία.

Ο Βραζιλιάνος άσος μετακόμισε από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Αλ Χιλάλ με την οποία έκανε πρόσφαντα ντεμπούτο. Ο Νεϊμάρ για πολλούς στον κόσμο ενδέχεται να είναι και μέσα στην κορυφαία τριάδα ή ακόμα και στη δυάδα σε ό,τι αφορά την τεχνική κατάρτιση. Αυτός και ο Μέσι. Όπως στις αρχές του νέου αιώνα πολλοί μπορεί να στέκονταν στον Ζιντάν, τον Τσάβι, αλλά μάγοι της μπάλας παρέμεναν ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο» και ο Ροναλντίνιο.

Ο γεννημένος το 1992 Νεϊμάρ είναι μέλος μίας χρυσής γενιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ασφαλώς και ο πιο επιτυχημένος. Με πολλά εκατομμύρια στον λογαριασμό του, με πολλούς τίτλους. Αν είχε κι ένα Μουντιάλ θα δήλωνε ολοκληρωμένος ποδοσφαιρικά. Παγκόσμιο Κύπελλο αντίθετα, έχει κατακτήσει ο Πογκμπά. Το 2018. Έκτοτε, λες κι έσβησε η καριέρα του.

Αυτοί οι δύο παίκτες μαζί με ακόμα τέσσερις σχεδόν συνομήλικους όταν βρίσκονταν στην ανατολή της καριέρας τους έδειχαν ότι θα είναι για πολλά χρόνια στην κορυφή. Πέτυχαν πολλά. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα. Να διεκδικούν κάθε χρόνο τη Χρυσή Μπάλα. Αλλά πλέον βλέπουν τη δύση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας να πλησιάζει. Για κάποιους οι λογαριασμοί μπορεί να φουσκώνουν. Όπως του Νεϊμάρ, του Βεράτι και του Κουτίνιο. Βγήκαν όμως από το κάδρο. Εκτός Champions League. Στους Νεϊμάρ, Πογκμπά, προσθέστε τους Αζάρ, Κουτίνιο, Βεράτι, Χάμες Ροντρίγκες. Τον τελευταίο είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Νεϊμάρ (γεννημένος το 1992)

Στην εθνική Βραζιλίας και στη Μπαρτσελόνα δεν υπήρχαν αμφιβολίες για το επίπεδό του. Η μετακίνηση στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν διαφορετική απ’ ό,τι την περίμενε. Είχε αρκετές καλές στιγμές, πολλοί τον πρόβαλαν ως νικητή της Χρυσής Μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να προσεγγίσει τις επιτυχίες, το επίπεδο και την κυριαρχία που επέδειξαν ο Μέσι και ο Κριστιάνο. Στην πλέον ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, με άφθονη ποιότητα, αποφάσισε να πάει στη Σαουδική Αραβία.

Πολ Πογκμπά (1993)

Η πρώτη παρουσία στη Γιουβέντους ήταν εκπληκτική. Πάντα στόχος της Ρεάλ. Ο Ζιντάν ήταν θαυμαστής του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε έναν ποδοσφαιριστή που δεν πλησίασε ποτέ το επίπεδο που έδειχνε το 2015. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας φαινόταν να ξαναγεννήθηκε, αλλά οι τραυματισμοί και η τελευταία υπόθεση με το ντόπινγκ τον έχουν βάλει για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, όχι για τους λόγους που θα έπρεπε.

Μάρκο Βεράτι (1992)

Ο Ιταλός μέχρι πριν λίγο καιρό, θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους χαφ της ευρωπαϊκής σκηνής. Η Μπαρτσελόνα τον ήθελε, η Παρί δεν τον πουλούσε. Σταδιακά ξεθώριασε. Η ανάγκη να μειωθεί το μπάτζετ των Γάλλων, τον έφεραν στην Αλ Αραμπί του Κατάρ. Τουλάχιστον, θα γεμίσει η τσέπη του.

Εντέν Αζάρ (1991)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επένδυσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στον καλύτερο παίκτη της Premier League κι έναν εκ των κορυφαίων στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία. Ελάχιστα έδειξε στην Ισπανία σε σχέση με τα όσα έκανε στην Αγγλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα καμία ομάδα δεν έχει επιδιώξει την απόκτησή του, αν και είναι ελεύθερος στην αγορά. Ο Βέλγος δείχνει να έχει απομακρυνθεί οριστικά από το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Χάμες Ροντρίγκες (1991)

Ο Κολομβιανός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, διαθέτει ένα από τα καλύτερα αριστερά πόδια στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Στο Μπερναμπέου τον λάτρεψαν, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής στη «Βασίλισσα». Αποθεώθηκε για το υπέροχο γκολ κόντρα στην Ουρουγουάη στη Βραζιλία το 2014. Έκτοτε, γυρίζει τον κόσμο και κατέληξε στο Σάο Πάολο.

Ο σαμανισμός «χτυπά» τον Νεϊμάρ - Περουβιανοί του έκαναν βουντού με μαχαιρια: «Τώρα του δέσαμε τα πόδια, θα πάρουμε το Χ» (vid)
WORLD CUP

08:37 - 12.09.2023

Ο σαμανισμός «χτυπά» τον Νεϊμάρ - Περουβιανοί του έκαναν βουντού με μαχαιρια: «Τώρα του δέσαμε τα πόδια, θα πάρουμε το Χ» (vid)

Περουβιανοί σαμάνοι πραγματοποίησαν ένα τελετουργικό για να εξουδετερώσουν τον Νεϊμάρ πριν από τον αγώνα μεταξύ Περού και Βραζιλίας, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Κουτίνιο (1992)

Ο Βραζιλιάνος ήταν ίνδαλμα για τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τον εκτιμούσε ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ στην Μπαρτσελόνα τον έβλεπαν ως διάδοχο του Ινιέστα. Αλλά τον έφαγε ο πάγκος. Στη Μπάγερν δεν ξεχώρισε, το ίδιο στην Premier League με την Άστον Βίλα και πλέον βρίσκεται στο Κατάρ και την Αλ Ντουχαϊλ.