Aναβλήθηκε η αντιανάλυση που ζήτησε ο Πογκμπά μετά το θετικό τεστ σε τεστοστερόνη

Πολ Πογκμπά

i

©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Aναβλήθηκε η αντιανάλυση που ζήτησε ο Πογκμπά μετά το θετικό τεστ σε τεστοστερόνη

Κώστας Τόπας 14:07 - 15.09.2023

Αναβάλλεται η αντιανάλυση του Πολ Πογκμπά, μετά το θετικό τεστ τεστοστερόνης που βρέθηκε σε τεστ αντιντόπινγκ. Η διαδικασία θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου. Με ποιες ποινές είναι αντιμέτωπος ο Γάλλος αστέρας

Αναβάλλεται η αντιανάλυση του Πολ Πογκμπά, μετά το θετικό τεστ τεστοστερόνης που βρέθηκε σε τεστ αντιντόπινγκ μετά το Ουντινέζε-Γιουβέντους. Ο μέσος της «Γηραιάς Κυρίας» είχε προθεσμία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (14/09) για να υποβάλει το αίτημα σχετικά με το δείγμα που βρέθηκε θετικό σε τεστοστερόνη. 

Εάν επιβεβαιωνόταν το θετικό αποτέλεσμα, τότε θα ξεκινούσαν οι δικαστικές διαδικασίες κατά του ντόπινγκ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δύο σενάρια, διαπραγμάτευση ένστασης ή δίκη στο δικαστήριο. Ωστόσο, η διαδικασία για την αντιανάλυση αναβλήθηκε για περισσότερες από δύο εβδομάδες (5 Οκτωβρίου).

Αφού βρέθηκε θετικός στην τεστοστερόνη, Πογκμπά ζήτησε αντιανάλυση. Μετά τη διαδικασία της αντιανάλυσης θα πρέπει να περιμένει επτά ημέρες για να έχει το αποτέλεσμα. 

Ως εκ τούτου, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, δεν θα υπάρχει καμία βεβαιότητα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η θετικότητα στην επίμαχη ουσία - τεστοστερόνη - θα ανοίξει η φάση της έρευνας της εισαγγελίας αντιντόπινγκ.

Τι είναι η τεστοστερόνη στην οποία βρέθηκε θετικός ο Πογκμπά και τι επιπτώσεις έχει
SERIE A

15:18 - 12.09.2023

Τι είναι η τεστοστερόνη στην οποία βρέθηκε θετικός ο Πογκμπά και τι επιπτώσεις έχει

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός στην τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να χορηγηθεί για να αυξήσει την αθλητική απόδοση, ενώ έχει απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Όσον αφορά την ποινή αυτή κυμαίνεται από δύο έτη αποκλεισμού έως και τέσσερα χρόνια «εάν η παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ αφορά συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία και ο Οργανισμός Αντιντόπινγκ είναι σε θέση να αποδείξει ότι η παράβαση είναι σκόπιμη».