«Ο Πογκμπά είχε ενημερώσει τους γιατρούς της Γουβέντους για την ουσία που πήρε»

Πολ Πογκμπά

i

PrtScr

«Ο Πογκμπά είχε ενημερώσει τους γιατρούς της Γουβέντους για την ουσία που πήρε»

Sportal newsroom 23:10 - 13.09.2023

Ο Πογκπά που βρίσκεται σε μεγάλα μπλεξίματα μετά την ανίχνευση τεστοστερόνης στον οργανισμό του, προσπαθεί να μειώσει την ποινή του ομολογώντας ότι έκανε λάθος και ότι δεν πήρε την απαγορευμένη ουσία εν γνώση του.

Η καριέρα του Πολ Πογκμπά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή πτώση, αλλά αυτή τη φορά δεν φταίει γι' αυτό ούτε η κακή του απόδοση, ούτε οι συχνοί τραυματισμοί του. Αλλά η τεστοστερόνη που βρέθηκε στον οργανισμό του, έπειτα από τυχαίο έλεγχο ντόμπινγκ που του έγινε μετά το παιχνίδι με την Ουντινέζε στην πρεμιέρα της Serie A. Παιχνίδι στο οποίο δεν αγωνίστηκε καν.

Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport» η τεστοστερόνη υπήρχε σε συμπλήρωμα φαγητού που έλαβε ο Πογκμπά από φίλο του γιατρό από το Μαϊάμι. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι νόμιμο στις ΗΠΑ, αλλά όχι στη Ιταλία. Ο Πογκμπά και πάλι σύμφωνα με το ιταλικό μέσο είχε ενημερώσει τους γιατρούς της Γιουβέντους ότι πήρε ουσίες, που δεν του είχαν προτείνει.

Ο Γάλλος θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να πάρει την συγκεκριμένη ουσία και ενώ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ακυρώσει την ποινή του, είναι αρκετά πιθανό να μειώσει το διάστημα που θα μείνει εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Η ποινή είναι διάρκειας δύο χρόνων, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τέσσερα χρόνια εάν αποδειχθεί ότι ο παίκτης την πήρε εν γνώση του.

Η ατζέντης του δήλωσε πως: «Περιμένουμε τη δεύτερη ανάλυση και μέχρι τότε δεν μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Πολ Πογμπά δεν ήθελε ποτέ να παραβεί τους κανόνες».

Η ομάδα του Τορίνο από την άλλη έχει αποβάλει προσωρινά τον 30χρόνο, αναμένοντας την επανεξέτασή του και σε περίπτωση που τιμωρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιθανό να διακόψει το συμβόλαιό του, που έχει διάρκεια μέχρι το 2026 και με βάση το οποίο αμείβεται με 10 εκατ. το χρόνο.