Ντεσάν για Πογκμπά: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήρε εν γνώσει του ουσίες»

Πολ Πογκμπά

i

PrtScr

Ντεσάν για Πογκμπά: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήρε εν γνώσει του ουσίες»

Δημήτρης Χούπης 12:26 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 13.09.2023

Ο τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, αναφέρθηκε στο θέμα του Πολ Πογκμπά, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος κατά πόσο γνώριζε ο παίκτης ότι έπαιρνε ουσίες.

Εδώ και λίγες μέρες έχει δημιουργηθεί σάλος για την είδηση ότι ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε μετά από τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε τον περασμένο Αύγουστο. 

Όπως αναφέρει λοιπόν το Gazzetta dello Sport, ο Γάλλος είχε πάρει συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο είχε αγοραστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όπου εκεί υπάρχουν άλλοι κανόνες για το ντόπινγκ σε σχέση με την Ευρώπη. 

Μετά το φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία λοιπόν, ο τεχνικός των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάν, αναφέρθηκε για την υπόθεση αυτή, μιλώντας για άγνοια του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντεσάν: 

«Δεν ξέρω όλα τα γεγονότα. Είναι ακόμη μια κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στον Πολ αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο.

Γνωρίζοντας τον και σε σχέση με όλα όσα έχει στο κεφάλι του, δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήρε εν γνώσει του ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση.

Τι είναι η τεστοστερόνη στην οποία βρέθηκε θετικός ο Πογκμπά και τι επιπτώσεις έχει
SERIE A

15:18 - 12.09.2023

Τι είναι η τεστοστερόνη στην οποία βρέθηκε θετικός ο Πογκμπά και τι επιπτώσεις έχει

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός στην τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να χορηγηθεί για να αυξήσει την αθλητική απόδοση, ενώ έχει απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Θυμάμαι ακόμα ορισμένες συζητήσεις που είχα μαζί του σχετικά με το εμβόλιο και τον κορονοϊό. Παρόλα αυτά, η ουσία ανιχνεύτηκε κι υπάρχει, εκτός αν υπάρξει δεύτερη γνώμη.

Αλλά γνωρίζοντας το γιατί και το πώς, δεν νομίζω ότι ξέρει δυστυχώς. Είναι δύσκολο για εκείνον, τον υποστήριζα πάντα. Είναι άλλο ένα πισωγύρισμα για αυτόν», ήταν τα λόγια του Γάλλου τεχνικού