Επιστρέφει στην Πορτογαλία ο Νέλσον Ολιβέιρα

Νέλσον Ολιβέιρα

i

©intime

Επιστρέφει στην Πορτογαλία ο Νέλσον Ολιβέιρα

Πάνος Κορομηλάς 20:10 - 22.01.2024

Έτοιμος να γυρίσει στην Πορτογαλία μετά από επτά χρόνια, είναι ο πρώην σέντερ φορ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Νέλσον Ολιβέιρα.

Αρκετά κοντά στον επαναπατρισμό είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα, μετά από επτά χρόνια «περιπλάνησης» σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο 32χρονος επιθετικός αποχώρησε το 2016 από την Μπενφίκα για λογαριασμό της Νόριτς, ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τη Ρέντινγκ, ενώ άφησε το στίγμα του και στη χώρα μας αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Μετά την αποδέσμευση του από τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Ολιβέιρα συνέχισε στην Τουρκία για χάρη της Κόνιασπορ. Η σεζόν του εκεί δεν εξελίσσεται ιδανικά, με τον ίδιο να μετρά 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας, δίχως γκολ και με μία μόλις ασίστ. 

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της A Bola, ο πρώην επιθετικός των δύο «δικεφάλων» αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα του και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Βικτόρια Γκιμαράες. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα αποτελέσει μια ακόμα επιθετική λύση στα χέρια του προπονητή της ομάδας, Άλβαρο Πατσέκο.

Η Γκιμαράες αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος με 36 βαθμούς. Ισοβαθμεί με την Μπράγκα και είναι μέσα στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Νέλσον Ολιβέιρα ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2019. Αγωνίστηκε σε 70 ματς και πέτυχε 26 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2021, εντάχθηκε στον «δικέφαλο του Βορρά» ως ελεύθερος. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μέτρησε 45 συμμετοχές με 10 γκολ και τέσσερις ασίστ, πριν αφεθεί ξανά ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι.