Νέο κάζο για τη Μπάγερν στο Μάιντς, η Ντόρτμουντ απειλεί να την γκρεμίσει από την κορυφή

Άαρον Μάρτιν

i

©printscreen

Νέο κάζο για τη Μπάγερν στο Μάιντς, η Ντόρτμουντ απειλεί να την γκρεμίσει από την κορυφή

Κώστας Τσιακλής 18:34 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 22.04.2023

Η Μπάγερν συνεχίζει τα κακά αποτελέσματα αφού ηττήθηκε με 3-1 από τη Μάιντς και δίνει την ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να την προσπεράσει στην κορυφή. Νίκες για Βόλφσμπουργκ, Κολωνία και Βέρντερ Βρέμης.

Η Μπάγερν Μονάχου έμεινε για τέτερτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη αφού ηττήθηκε με 3-1 εκτός έδρας από τη Μάιντς και δίνει νέα ευκαιρία στη Ντόρτμουντ να την προσπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Άνετες νίκες για Βόλφσμπουργκ, Κολωνία και Βέρντερ Βρέμης

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε καλά στο ματς και πέτυχε γκολ στο 15' όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σάντιο Μάνε. Ο ίδιος παίκτης έβαλε μπροστά στο σκορ τους «Βαυαρούς» στο 29’ αφού εκμεταλλεύτηκε την πάσα πάρε-βάλε του Ζοάο Κανσέλο.

Η Μάιντς στο δέυτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική και κατάφερε να φτάσει σε μια φανταστική ανατροπή. Στο 65' ο Λούντοβιτς Ακόρκε εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση μέσα στην περιοχή και με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.  Στο 73΄ ο Λεάντρο Μπαρέιρο με υπέροχο σουτ έκανε το 2-1 και έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους

Στο 79' ο Άαρον Μάρτιν έβαλε το κερασακί στην τούρτα αφού έκανε το 3-1 με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Πλέον η Μπάγερν έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη και δίνει την ευκαιρία στη Μπορούσια Ντόρτμουντ να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη η Μάιντς έφτασε τους 44 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη.

Η Βόλφσμπουργκ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Μπόχουμ (5-1) και συνεχίζει την προσπάθεια της για έξοδο στην Ευρώπη. Οι «λύκοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10’ με όμορφη κεφαλιά του Ματίας Σβάνμπεργκ. Στο 21’ η Βόλφσμπουργκ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Γιάκουμπ Καμίνσκι πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και στο 33’ έφτασαν στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος με το σουτ του Πάτρικ Βίμερ να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Μάνουελ Ρίμαν. Στο 56’ ο Σβάνμπεργκ χρίστηκε ξανά σκόρερ αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα.

Στο 69’ η Μπόχουμ μείωσε σε 4-1, με τον Μόριτζ Μπροσίνσκι να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει εύκολα από κοντινή απόσταση. Η Βόλφσμπουργκ δεν πτοήθηκε και στο 78’ πέτυχε και πέμπτο γκολ. Ο Γιόνας Βιντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Λούκα Βάλντσμιτ πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 5-1.

Με τη νίκη της η Βόλφσμπουργκ ανέβηκε στους 43 βαθμούς και στην 8η θέση και συνεχίζει να κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Μπόχουμ παρέμεινε στην 15η θέση με 27 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από τη ζώνη των μπαράζ υποβιβασμού.

Εντυπωσιακή νίκη και για την Βέρντερ Βρέμης με 4-2 στην έδρα της Χέρτα Βερολίνου. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με 3-0 χάρη σε χατ-τρικ του Μάρβιν Ντακς (6', 27΄, 51΄). Στο 63' ήταν η σειρά του Μίτσελ Βίεσερ να βρει δίχτυα κάνοντας το 4-0. Η Χέρτα Βερολίνου έβγαλε αντίδραση και μείωσε τελικά σε 4-2 με τέρματα του Τζέσι Ενγκακάμ (68') και Ντόντι Λουκεμπάκιο (79΄).

Κάπως έτσι η Βέρντερ ανέηκε στην 12η θέση με 35 βαθμούς και ξέφυγε για τα καλά από τις περιπέτειες. Στον αντίποδΑ Η Χέρτα έμεινε στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς και είναι στο -5 από τη σωτηρία. 

Εκτός έδρας νίκη και για την Κολωνία με 3-1 κόντρα στη Χόφενχαϊμ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φλοριάν Κάινζ στο 18΄και έκαναν το 2-0 στο 39΄ με τον Ντέιβι Σέλκε. Το παιχνίδι έδειχνε ότι θα τελείωνε με σκορ 2-0 ωστόσο στις καθυστερήσεις επιτεύχθηκαν άλλα δύο τέρματα. Αρχικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιαν Τίελμαν έκανε το 0-3 ενώ στη συνέχεια ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ σημείωσε το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Η νίκη αυτή ανέβασε την Κολωνία στους 35 βαθμούς και απομακρύνθηκε από τις θέσεις του υποβιβασμού. Η Χόφενχαιμ παρέμεινε στους 29 βαθμούς και έχει απόσταση τεσσάρων βαθμών από τα μπαράζ.