Αγχωτική νίκη για τη Λίβερπουλ επί της Νότιγχαμ - Πήρε βαθμολογική ανάσα η Λέστερ

Μοχάμεντ Σαλάχ

Αγχωτική νίκη για τη Λίβερπουλ επί της Νότιγχαμ - Πήρε βαθμολογική ανάσα η Λέστερ

Δημήτρης Χούπης 19:00 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 22.04.2023

Η Λίβερπουλ αγχώθηκε αλλά κέρδισε τη Νότιγχαμ 3-2 στο Anfield και παραμένει ζωντανή για το Champions League, νίκη - ανάσα πέτυχε η Λέστερ επί της Γουλβς.

Η Λίβερπουλ αγχώθηκε αλλά στο τέλος πήρε μια πολύτιμη νίκη επί της Νότιγχαμ Φόρεστ για την 32η αγωνιστική της Premier League

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά «ήσυχο», χωρίς πολλές ευκαιρίες, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει την κατοχή και τη Φόρεστ να αμύνεται. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως υπήρξε «βροχή» από γκολ. Ο Ντιόγκο Ζότα άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους» στο 47', αλλά τέσσερα λεπτά μετά ένας πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, ο Νίκο Γουίλιαμς ισοφάρισε για τη Νότιγχαμ. 

Ο Ζότα έβαλε ξανά την ομάδα του Merseyside μπροστά στο σκορ στο 55΄, αλλά η Φόρεστ είχε και πάλι απάντηση με τον Γκιμπς-Γουάιτ στο 67'. Το τελικό 3-2 το διαμόρφωσε ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 70'. Αυτό ήταν και το 16ο γκολ του Αιγύπτιου, ενώ για τον Πορτογάλο επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν το τέταρτο τέρμα του στα τελευταία δύο παιχνίδια. 

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αρχίζει και ελπίζει ξανά για την είσοδό της στο Champions League. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην έβδομη θέση με πενήντα βαθμούς, έξι πίσω από την τετράδα. Αντίθετα η ομάδα του Στιβ Κούπερ είναι σε αρκετά δύσκολη θέση, αφού βρίσκεται στην 19η θέση με 27 πόντους, όντας ένα βαθμό πίσω από τις θέσεις εκτός ζώνης υποβιβασμού. 

Η Λέστερ πήρε μια μεγάλη νίκη ενόψει της «μάχης» της παραμονής, κερδίζοντας τη Γουλβς 2-1 με ανατροπή. Οι «λύκοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ χάρη στο γκολ του Ματέους Κούνια στο 13', αλλά η Λέστερ βρήκε απάντηση πριν από το ημίχρονο. Συγκεκριμένα ο Ιχενάτσο στο 37' έκανε το 1-1 από τα έντεκα βήματα. Την ολική ανατροπή την ολοκλήρωσε ο Τίμοθι Καστάνιε στο 75'. Στην 17η θέση με 28 βαθμούς είναι οι «αλεπούδες», στην 13η με 34 πόντους βρίσκεται η Γουλβς.

Η Μπρέντφορντ έβαλε «στοπ» στην Άστον Βίλα, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι «βίλανς» μετά από πέντε σερί νίκες έφεραν 1-1 με την ομάδα του Λονδίνου, αλλά παραμένουν στις ευρωπαϊκές θέσεις. Ο Άιβαν Τόνεϊ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τόμας Φρανκ στο 65', αλλά στο 87' ο Ντάγκλας Λουίζ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στην έκτη θέση με 51 βαθμούς είναι η Βίλα, στην δέκατη με 44 βρίσκεται η Μπρέντφορντ. 

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας με την Έβερτον. Το αποτέλεσμα αυτό δεν βόλεψε καθόλου τα «ζαχαρωτά», τα οποία βρίσκονται στην 18η θέση με 28 πόντους, στην δωδέκατη με 37 είναι η ομάδα του Λονδίνου.