Κλοπ: «Ο Νούνιες είναι εξαιρετικός πάικτης, αλλά εξακολουθεί να προσαρμόζεται»

Γιούργκεν Κλοπ

i

© PrtScr

Κλοπ: «Ο Νούνιες είναι εξαιρετικός πάικτης, αλλά εξακολουθεί να προσαρμόζεται»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:10 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι ο Ντάργουιν Νούνιες είναι μία επιθετική «μηχανή» αλλά τόνισε επίσης ότι ακόμα προσαρμόζεται στην ομάδα.

Η πρώτη σεζόν του Νούνιες στο «Άνφιλντ» μετά τη μετακίνησή από τη Μπενφίκα έναντι 71 εκατομμυρίων ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας με 15 γκολ και τέσσερις ασίστ, όχι τόσο κακή απόδοση, αλλά ίσως πολύ λιγότερη από ό,τι αναμενόταν.

Ο Ουρουγουανός διεθνής έχει χάσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες και έχει δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο «σύστημα» της Λίβερπουλ, με τον επιθετικό να παίζει πιο πρόσφατα στην αριστερή πλευρά καθώς ο προπονητής των «Reds», Γιούργκεν Κλοπ προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο δυνατό από αυτόν.

Όμως τον τελευταίο καιρό, ο 23χρονος βρέθηκε στον πάγκο έχοντας μείνει εκτός ενδεκάδας στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αγώνων κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.

Ο Νούνιες ήταν ξανά στον πάγκο την περασμένη Δευτέρα (17/4) στο «Έλαντ Ρόουντ», ο οποίος σκόραρε το τελευταίο γκολ στο 6-1 της Λίβερπουλ επί της Λιντς. 

Στη συνέντευξη τύπου πριν από τον αγώνα, ο Κλοπ εξήγησε ότι το εμπόδιο της γλώσσας επηρέαζε το παιχνίδι του Νούνες, λέγοντας: «Ο Ντάργουιν είναι ένας παίκτης με διαφορετικές δεξιότητες από όλους τους άλλους παίκτες μας. Ακόμα προσαρμόζεται. Τα αγγλικά του δεν είναι ακόμα καλά. Πώς μπορεί ένας επιθετικός να λάμψει όταν η ομάδα δυσκολεύεται; Είχε όμως μεγάλες στιγμές. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο.

«Καταλαβαίνω ότι ο Ντάργουιν δεν είναι πάντα καλά όταν δεν ξεκινάει βασικός, αλλά είναι απολύτως εντάξει. Όταν έχουμε πέντε ή έξι παίκτες μπροστά, πρέπει να πάρω αποφάσεις. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους τους παίκτες. Ήταν εξαιρετικός (απέναντι στη Λιντς). Όλοι όσοι μπήκαν πήραν «φωτιά», είπε ο Γερμανός τεχνικός.

Η νίκη κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι κρίσιμη με τη Λίβερπουλ να απέχει εννέα βαθμούς από την πρώτη τετράδα και την πρόκριση στο Champions League.