Επιχείρηση σκούπα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μέχρι και 15 παίκτες θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι

Έρικ Τεν Χαχ

i

Ερικ Τεν Χαχ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Επιχείρηση σκούπα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μέχρι και 15 παίκτες θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι

Sportal newsroom 20:05 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 21.04.2023

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκέφτονται να αφήσουν ελεύθερους μέχρι και 15 παίκτες μετά το τέλος της σεζόν.

Έχουν περάσει δύο μήνες περίπου μετά από την κατάκτηση του Carabao Cup από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκτοτε τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Μπορεί στο FA Cup να είναι στον ημιτελικό, αλλά στο πρωτάθλημα και το Europa League φαίνεται ότι δεν είναι όλα τόσο ωραία. 

Αποκορύφωμα αυτού είναι ο αποκλεισμός από τους προημιτελικούς του Europa League από τη Σεβίλλη, όπου γνώρισε μάλιστα βαριά ήττα με 3-0. Στην Premier League παράλληλα μπορεί να βρίσκεται στην τετράδα, αλλά είναι μόλις έξι βαθμούς μακριά από την πέμπτη Τότεναμ

Λόγω των σχετικά κακών αποτελεσμάτων τον τελευταίο καιρό στη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» έχουν αρχίσει να κάνουν σκέψεις για μαζικές αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα δημοσίευμα των Times υποστηρίζει ότι ο αριθμός των παικτών που μπορεί να αποδεσμευτεί από την ομάδα του Μάντσεστερ ενδέχεται να φτάσει τους 15, ώστε να απελευθερώσουν χώρο στο ρόστερ, αλλά και για να εξοικονομήσουν χρήματα προκειμένου να κινηθούν πιο ευέλικτα στο μεταγραφικό παζάρι. 

Οι παίκτες που «τρίζει» η θέση τους: 

Νταβίντ Ντε Χέα: Ο Ισπανός τερματοφύλακας βρίσκεται στο Old Trafford δώδεκα χρόνια, όντας ο γκολκίπερ με τα περισσότερα clean sheets στην ιστορία της ομάδας. Παρόλα αυτά δεν έχει ανανεώσει τη συνεργασία του ακόμα με αποτελέσματα να δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον στις απαιτήσεις της Γιουνάιτεντ.

Χάρι Μαγκουάιρ: Μπορεί να έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα, αλλά παραμένει ο αρχηγός. Τα λάθη του έχουν κοστίσει και η πιθανότητα το καλοκαίρι να αποτελέσει παρελθόν είναι μεγάλη. 

Βίκτορ Λίντελοφ: Οι πολλοί τραυματισμοί του σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό που υπάρχει κάνει δύσκολη τη θέση του στη Γιουνάιτεντ. Ειδικά μετά την έλευση του Λισάντρο Μαρτίνζε και του Ραφαέλ Βαράν. 

Άαρον Γουάν-Μπισάκα: Όταν πρωτοπήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούσε ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι πολλοί τραυματισμοί του και η κακή απόδοσή του, έχει βάλει ερωτηματικά στον Έρικ Τεν Χαχ  για την παραμονή του. 

Σκοτ ΜακΤόμινεϊ: Στο κέντρο πλέον υπάρχουν αρκετές λύσεις, με αποτέλεσμα να μη αποτελεί τη νούμερα ένα επιλογή του Ολλανδού τεχνικού. Το όνομά του έχει ήδη ακουστεί για πολλές ομάδες ακόμα και εκτός του Νησιού. 

Φρεντ: Αρκετά ασταθής στην απόδοσή του μέσα στη σεζόν. Παρόλα αυτά η χρονιά του δεν τη λες και κακή. Σε γενικές γραμμές όμως χρειάζεται να κάνει ακόμα περισσότερα για να πείσει τον Τεν Χαχ. 

Αντονί Μαρσιάλ: Άλλος ένας παίκτης που όταν ήρθε, αποκτήθηκε ως υποσχόμενο ταλέντο. Οι πολλοί τραυματισμοί του δεν τον έχουν αφήσει να βρει ρυθμό. 

Ντόνι φαν ντε Μπέεκ: Το 2020 η Γιουνάιτεντ τον πήρε από τον Άγιαξ, μετά από καλές εμφανίσεις με την ομάδα του Άμστερνταμ. Οι τραυματισμοί του όμως δεν του επέτρεψαν να δείξει το ταλέντο του. 

Φιλ Τζόουνς: Από τους λίγους που έχουν πρωτάθλημα με τη Γιουνάιτεντ. Παρόλα αυτά αποτελεί έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που έχει πέσει θύμα των τραυματισμών. 

Μπράντον Γουίλιαμς: Από μικρό παιδί στους «κόκκινους διαβόλους». Τον εμπιστεύτηκαν στην πρώτη ομάδα, αλλά τελικά δεν έχει την εξέλιξη που όλοι περίμεναν. 

Άντονι Ελάνγκα: Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του κλήση στην Εθνική Σουηδίας. Παρόλα αυτά όταν έχεις να ανταγωνιστείς τον Ράσφορντ, τον Σάντσο και τον Άντονι δύσκολα θα βρεις θέση. 

Άξελ Τουανζέμπε: Δεν έπεισε ποτέ για να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στη Στόουκ τον Ιανουάριο. Δύσκολο να επιστρέψει. 

Άλεξ Τέλες: Ο Λουκ Σο του πήρε τη θέση, παρόλο που είχε έρθει ως πρώτος ακραίος μπακ. Αποτέλεσμα αυτού η Γιουνάιτεντ να τον δώσει δανεικό στη Σεβίλλη. 

Ερίκ Μπαϊγί: Στην αρχή κατάφερε να κερδίσει τη θέση του βασικού με προπονητή τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Παρόλα αυτά δεν είχε την εξέλιξη που αναμενόταν. Πλέον αγωνίζεται στη Μαρσέιγ ως δανεικός. 

Ντιν Χέντερσον: Ήρθε από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ως δεύτερος τερματοφύλακας, αλλά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, καθώς στο νούμερο ένα ήταν ο... Ντε Χέα. Στη Νότιγχαμ βρήκε τον χαμένο του εαυτό.