Νίκες για Νις και Ρεμς, στραβοπάτημα για τη Ρεν που έχασε έδαφος για την Ευρώπη

Νις - Ρεν

i

©Screenshot

Νίκες για Νις και Ρεμς, στραβοπάτημα για τη Ρεν που έχασε έδαφος για την Ευρώπη

Βαγγέλης Κανελλόπουλος • 22:39 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 19.06.2023

Για την 34η αγωνιστική της Ligue 1 η Νις και η Ρεμς παίρνουν σημαντικές νίκες, ενώ η Ρεν χάνει βαθμούς που θα ήταν αρκετά χρήσιμοι στην προσπάθεια να βγάλουν την ομάδα του Μπρουνό Ζενεσιό στην Ευρώπη.

Ο γκολκίπερ της Ρεν, Στιβ Μανταντά, στο ματς κόντρα στην Νις, στη Νίκαια, συμπλήρωσε 500 ματς στη Ligue 1 αλλά δέχθηκε δύο γκολ και συνδύασε το ιστορικό ματς με ήττα 2-1.

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 38 λεπτά. Στο 50' ο Λαμπόρ άνοιξε το σκορ για τους νικητές, ο Μοφί ζευγάρωσε τα τέρματα τους, ενώ ο Μπουριζό (78') μείωσε στο στο τελικό σκορ. Ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας της Kυανής Ακτής μετά τις 26 Φλεβάρη κι αφού μεσολάβησαν 4 ισοπαλίες σερί και τρεις διαδοχικές ήττες. 

Μέσι: «Δεν μπορούσα να ακυρώσω το ταξίδι - Ζητώ συγνώμη, περιμένω να δω τι θέλει η Παρί από εμένα»
LIGUE 1

18:53 - 05.05.2023

Μέσι: «Δεν μπορούσα να ακυρώσω το ταξίδι - Ζητώ συγνώμη, περιμένω να δω τι θέλει η Παρί από εμένα»

Ο Λιονέλ Μέσι κοινοποίησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο απολογείται στους συμπαίκτες του για το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον αναφέρει πως περιμένει να δει τι θέλει η Παρί Σεν Ζερμέν από αυτόν.

H Νις με αυτή τη νίκη, μπορεί να διεκδίκηση θέση στην Ευρώπη, αν και θα είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρει. Αντίθετα οι «ρενουά», που είναι στις ευρωπαϊκές θέσεις δεν κατάφεραν να ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους γνωρίζοντας τρίτη σερί ήττα μακριά από την έδρα τους.

Από την άλλη στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας η Ρεμς νίκησε τη Λιλ 1-0 και αυτή μέσα στην έδρα της με το γκολ του Μάρσαλ Μουνέτσι στο 21'. Αυτό έμελλε να είναι και το μοναδικό της αναμέτρησης. Ο ίδιος σκόραρε το έβδομο τέρμα του φέτος σε 30 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το σκορ θα μπορούσε να είχε διπλασιαστεί στο 39', αλλά το γκολ του Τζουνιά Ιτό καταλογίσθηκε ως οφσάιντ. 

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα μπορεί να γνώρισε την ήττα αλλά συνεχίζει να έχει τη Ρεν τρεις πόντους πίσω της και όσο οδεύουμε πιο κοντά στο τέλος του πρωταθλήματος οι μάχες για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη θα γίνονται πιο δυνατές.