Η Νίκη Βόλου πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου επί του Λεβαδειακού στη ματσάρα του «Πανθεσσαλικού»

Η Νίκη Βόλου πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου επί του Λεβαδειακού στη ματσάρα του «Πανθεσσαλικού»

Sportal newsroom 20:56 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:11 - 18.01.2024

Η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε με 1-0 του Λεβαδειακού και πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Άρη.

Χάρη στο τέρμα του Λίταινα, η Νίκη Βόλου επικράτησε στο «Πανθεσσαλικό» κόντρα στον Λεβαδειακό και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Άρη.  

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πολίτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Γαβριηλίδη και κατέληξε στον Λίταινα που με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Νίκης Βόλου.  

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να φέρουν το ματς με την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Στο 42ο λεπτό ο Γιαννιώτας έκανε το μακρινό σουτ, όμως ο Γκαραβέλης απέκρουσε εντυπωσιακά για να κρατήσει το 1-0. 

Στην επανάληψη, η Νίκη έχασε διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 48ο λεπτό ο Γκροφ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ριμπέιρο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τζιώρας με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στα επόμενα λεπτά, με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλο να μετράει δύο δοκάρια σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, πρώτα στο 57’ με την προσπάθεια του Τζιώρα και στο 61’ στο μακρινό σουτ του Πολίτη.

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός αύξανε την πίεσή του στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν τα κατάφερε και το 1-0 του πρώτου μέρους παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι ενδεκάδες: 

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Αναστασίου, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας (81’ Βουκελάτος), Λίταινας (68’ Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Πολίτης (68’ Κρητικός), Ριμπέιρο, Τζιώρας (59’ Μπαχανάκ). 

Λεβαδειακός (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Λιάγκας, Ντεντάκης (69’ Συμελίδης), Τσελεπίδης, Λόπεθ (46’ Πολέτο), Μεχία (69’ Τσάπρας), Νίκας, Κουάδρα, Τσιριγώτης, Γιαννιώτας (81’ Μπελμόντ).