ΑΕΚ: «Αχίλλειος πτέρνα» της τα πέναλτι
i

© Intime

ΑΕΚ: «Αχίλλειος πτέρνα» της τα πέναλτι

Γιάννης Λιβανός • 15:58 - 18.01.2024

Η ΑΕΚ πήγε για 15η φορά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και δεν τα κατάφερε για τέταρτη συνεχόμενη φορά αποδεικνύοντας πως οι εκτελέσεις από τα «11 βήματα» είναι αδύναμο σημείο της και.. αυτό είναι μείον της.

Συνέχεια στο αρνητικό σερί που έχει σε αγώνες που καταλήγουν στα πέναλτι έδωσε χθες η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι θεσσαλονικείς απέκλεισαν την «Ένωση» με 4-2, βάζοντας πρόωρο τέλος στην πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Η χθεσινή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ φτάνει στα πέναλτι, αλλά δε καταφέρνει.. «να πιει νερό». Αν και σε σύνολο 15 αγώνων που κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» η ΑΕΚ έχει εννιά νίκες και μόλις έξι ήττες, τις τελευταίες τέσσερις φορές (μαζί με τη χθεσινή) που ματς κρίθηκε στα πέναλτι πάντα τα σκυμμένα κεφάλια ήταν «κίτρινα».

Η «γκίνια» της ΑΕΚ στα πέναλτι ξεκίνησε το 2006, στους «32» του Κυπέλλου απέναντι στο Χαϊδάρι με μοιραίους τους Σαπάνη και Μόρα. Η κακοτυχία της «Ένωσης» συνεχίστηκε το 2009, στον καλύτερο ίσως τελικό Κυπέλλου Ελλάδος όλων των εποχών, όταν και χρειάστηκε να εκτελεστούν 34 πέναλτι! Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας και Πελετιέρι είχαν αστοχήσει, με τον τελευταίο μάλιστα να νικιέται από τον Αντώνη Νικοπολίδη, που αμέσως μετά ευστόχησε και χάρισε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Άρης: «Έσπασε» την γκίνια 61 χρόνων κόντρα στην ΑΕΚ

Άρης: «Έσπασε» την γκίνια 61 χρόνων κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Άρης πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ, «ξορκίζοντας» την γκίνια που τον ακολουθούσε εδώ και πολλά χρόνια όταν έπαιζε με κάποια ομάδα από τους «Big 4».

Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2021 ήρθε ο αποκλεισμός «των κιτρίνων» στα προκριματικά του Conference League από την Βελέζ. Στη διαδικασία των πέναλτι στο ΟΑΚΑ με τους Ανσαριφάρντ, Λόπες και Αραούχο να αστοχούν, το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ τελείωσε.. πριν καν αρχίσει.