Νικολαΐδης για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Η εκάστοτε κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν την ευθύνη»

Ντέμης Νικολαΐδης

i

© SS Novasports

Νικολαΐδης για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Η εκάστοτε κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν την ευθύνη»

Sportal newsroom 13:18 - 22.08.2023

Ο Ντέμης Νικολαΐδης πήρε θέση για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη ρίχνοντας ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και την αστυνομία.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε  για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, έξω από την «OPAP Arena» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στην εκπομπή «Monday FC» ο πρώην επιθετικός της Ένωσης έριξε ευθύνες στην αστυνομία, αλλά και στην εκάστοτε κυβέρνηση για ό, τι συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ τόνισε πως πρέπει να βρεθεί ένα σχέδιο υλοποίησης για να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον. 

«Δεν ξέρω. Το να κάνουμε τα πάντα να μην ξαναγίνει, δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είναι εξοργιστικό αυτό που έγινε. Να ξέρεις, ότι έρχεται ένα γκρουπ ανθρώπων, να τους παρακολουθείς και να τους αφήνεις να διασχίζουν τα πάντα. Ήταν σοκαριστικό. Μπορεί να κάθεσαι αμέριμνος, να πίνεις έναν καφέ και να έρθουν κάποιοι, τους οποίους παρακολουθούν μια μέρα ολόκληρη και να χτυπήσουν εσένα, το παιδί σου, να σκοτώσουν….

Δεν είμαι άνθρωπος που ρίχνω ευθύνες στην Αστυνομία, το αντίθετο. Δεν γίνεται. Είναι από τα λίγα συμβάντα που έχει τόσο μεγάλη ευθύνη η Αστυνομία. Θύμωσα όπως θύμωσαν οι περισσότεροι. Είναι τρομερό, ότι έπιασαν τόσα πολλά άτομα. Έχετε ξανακούσει 100 συλλήψεις; Δεν το έχω ξανακούσει. Αν το αποφασίσουμε, τελικά το κάνουμε. Είναι τρομερό ότι αν θέλουν να λειτουργήσουν, λειτουργούν, αυτό καταλαβαίνουμε. Αν θέλουν να κάνουν ελέγχους, κάνουν, όπως στο ματς της ΑΕΚ με την Ντινάμο. Αυτό με θυμώνει πολύ παραπάνω. Ας το κάνουμε τώρα, που χάθηκε κάποιος και μετά θα περιμένουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα», ήταν αρχικά τα λόγια του. 

Αδελφός δολοφονηθέντος: «Υπήρχε μια επιδρομή τάγματος, αυτό δεν είναι ραντεβού, ο Μιχάλης δεν ήταν χούλιγκαν»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

23:47 - 21.08.2023

Αδελφός δολοφονηθέντος: «Υπήρχε μια επιδρομή τάγματος, αυτό δεν είναι ραντεβού, ο Μιχάλης δεν ήταν χούλιγκαν»

Ο ετεροθαλής αδελφός και η γυναίκα του δολοφονημένου στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μιχάλη Κατσούρη, μίλησαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Open» για τον αδικοχαμένο οπαδό της ΑΕΚ.

«Είδα, ότι έγινε σύσκεψη και μετά λειτούργησαν και οι έλεγχοι και η αστυνομία. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Εγώ καταλαβαίνω ότι αν θέλουν όλα μπορούν να τα κάνουν. Ότι αφού είναι έτσι το κλίμα, τα κάνουν. Το πρόβλημα για να λυθεί θέλει σχέδιο.

Δεν λύνεται έτσι το θέμα της βίας στα γήπεδα, με το να προφυλάξουμε ένα παιχνίδι. Θέλει σχέδιο και το σχέδιο να είναι γενικότερο. Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά δεν έχουμε δει να γίνεται μέχρι στιγμής. Σίγουρα γίνεται και 100% την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει η εκάστοτε κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια. Όχι 99%, αλλά 100%. Αν πάρουν την απόφαση να οργανώσουν ένα σχέδιο, θα γίνει. Έχει γίνει στο εξωτερικό. Έχουν 100% την ευθύνη για τον θάνατο αυτού του παιδιού. Δεν νιώθεις ασφαλής μέσα στη χώρα σου. Δεν είναι δυνατόν, είναι εξοργιστικό», ήταν στη συνέχεια τα λόγια του.