Νίκολας Τζάκσον: Από τους τραυματισμούς και τις «ρεζέρβες» της Βιγιαρεάλ, σήμερα είναι ο ήρωας της Τσέλσι (vids)

Νίκολας Τζάκσον

i

©ChelseaFC

Νίκολας Τζάκσον: Από τους τραυματισμούς και τις «ρεζέρβες» της Βιγιαρεάλ, σήμερα είναι ο ήρωας της Τσέλσι (vids)

Κώστας Τόπας 12:44 - 08.11.2023

Νερό στο όνομα του Νίκολας Τζάκσον πίνουν ακόμα οι φίλοι της Τσέλσι, οι οποίοι είδαν τον 22χρονο επιθετικό να πετυχαίνει χατ-τρικ κόντρα στην Τότεναμ και να γίνεται ο πρώτος παίκτης της ομάδας που σκοράρει τρία γκολ μετά το 2021.

Ο Νίκολας Τζάκσον ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Τσέλσι, καθώς βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το τρίποντο με 4-1 κόντρα στην Τότεναμ. Ο 22χρονος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ και μάλιστα σε διάστημα 20 λεπτών. Ήταν το πρώτο για δικό του λογαριασμό με τους «μπλε», που δεν είχαν δει χατ τρικ από παίκτη στην ομάδα τους από τον Οκτώβριο του 2021, όταν ο Μέισον Μάουντ (σημερινός παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σκόραρε τρία εναντίον της Νόριτς.

Ο πρώην επιθετικός της Βιγιαρεάλ υπό την καθοδήγηση τον Ουνάι Έμερι αναζωογόνησε μια ομάδα της Τσέλσι που χρειαζόταν νίκες για να ανέβει στον πίνακα της Premier League. Στα 22 του χρόνια, ο Νίκολας Τζάκσον αρχίζει να καθιερώνεται στην πρώτη κατηγορία Αγγλίας. Από την άφιξή του στην ομάδα των Λονδρέζων έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ, ο Σενεγαλέζος έχει ήδη πετύχει πέντε σε 10 αγώνες της Premier League και το ένα ακόμη στο Carabao Cup. Στατιστικά που τον τοποθετούν, όσον αφορά τον εγχώριο ανταγωνισμό, στο ίδιο επίπεδο με τον Χούλιαν Άλβαρες, τον Άντονι Γκόρντο, τον Ντάργουιν Νιούνιες και τον Μπουκάγιο Σάκα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν δύσκολες στιγμές για όλους στην ομάδα. Επιστρέφουμε σιγά σιγά και είμαι χαρούμενος που πέτυχα τρία γκολ. Είναι το πρώτο μου τρεμπλ, οπότε είμαι χαρούμενος που το έκανα με τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Αγγλία και παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το χατ-τρικ που πέτυχε στο λονδρέζικο ντέρμπι.

Η Βιγιαρεάλ και η ωρίμανση στη La Liga

Πριν μεταβεί στο Νησί για να φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι, ο Νίκολας Τζάκσον ήταν στη Βιγιαρεάλ αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Οι τραυματισμοί τον επηρέασαν και κατέληξε στον πειρασμό από προσφορές από ομάδες της Premier League. Τον Ιανουάριο του 2023 επρόκειτο να μεταγραφεί στην Μπόρνμουθ, αλλά κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων εντόπισαν έναν τραυματισμό του οπίσθιου μηριαίου, από τον οποίο θα χρειαζόταν μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων για να αναρρώσει, κάτι που σταμάτησε την υπογραφή. Τελικά, κατέληξε να αποχωρήσει από το «κίτρινο υποβρύχιο» στα τέλη Ιουνίου όταν συμφωνήθηκε η πώλησή του στην Τσέλσι για 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συχνοί τραυματισμοί

Tον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε στην Ισπανία για να ενταχθεί στην ομάδα νέων της Βιγιαρεάλ, για να προπονηθεί. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ενδεχομένως θα περίμενε ο 22χρονος επιθετικός των «μπλε», αφού την επόμενη χρονιά έφυγε ως δανεικός στη Μιράντες και επέστρεψε τη νέα σεζόν στη Βιγιαρεάλ, για να το δοθεί η ευκαιρία να μεταβεί στην πρώτη ομάδα. 

Υπό τις εντολές του Ουνάι Έμερι πρώτα, και του Κουίκε Σετιέν αργότερα, ο Τζάκσον έδειξε τις ποδοσφαιρικές του δυνατότητες, αλλά οι τραυματισμοί τον επιβράδυναν. Παρόλα αυτά, τελείωσε την πορεία σημειώνοντας 13 γκολ και βοήθησε την ομάδα να προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για άλλη μια χρονιά.

Το ιστορικό χατ-τρικ

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» περίμεναν πολύ περισσότερα από τον Νίκολα Τζάκσον. Ο Σενεγαλέζος δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά σιγά σιγά οι καρποί αρχίζουν να φαίνονται στα τελευταία παιχνίδια του, αυτής της σεζόν.

«Πρέπει πάντα να βελτιώνομαι και να δουλεύω σκληρότερα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Η Τότεναμ έχει απίστευτο γήπεδο και οπαδούς, οπότε έπρεπε να παλέψουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Σενεγαλέζος επιθετικός στα μικρόφωνα του Sky Sports μετά τον αγώνα με την Τότεναμ. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι οι πέντε από τις έξι προσπάθειες που είχε στο ματς, βρήκαν στόχο!

Ερωτηθείς για το χατ-τρικ που επέτρεψε στην Τσέλσι να πάρει τους τρεις βαθμούς από το στάδιο της Τότεναμ, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δήλωσε ότι «πρόκειται για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής της. Ξέρουμε ότι όταν οι επιθετικοί δεν σκοράρουν, υποφέρουν. Είναι πολύ νέος, έφτασε στον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι και δεν είναι εύκολο να παίζεις για την Τσέλσι. Είναι για την ιστορία, για τις νίκες, για την άρση τροπαίων. Ελπίζω αυτό το χατ-τρικ να του επιτρέψει να παίξει πιο χαλαρά. Η αυτοπεποίθηση είναι εκεί και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν γιατί του αξίζει η ώθηση», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός.

Με τον Ποτσετίνο ως προπονητή και τον Τζάκσον ως το κύριο επιθετικό σημείο της ομάδας,, ο λονδρέζικος σύλλογος ελπίζει να ανακτήσει τη θέση του ως μεγάλη ομάδα στην Premier league για να ξεχάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την καταστροφική σεζόν που γνώρισε πέρυσι.