«Περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια- Κανονικό πάρτι αλλοίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Μπάλα της Super League

i

© Intime

«Περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια- Κανονικό πάρτι αλλοίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Sportal newsroom 12:24 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 13.07.2023

Μιλώντας στο SportFm 94,6 ο στοιχηματικός αναλυτής, Νίκος Παναγόπουλος ανέφερε πως αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που έκαναν χρήση κωδικών για να ποντάρουν μεγάλα ποσά σε στημένα παιχνίδια.

Νέες εξελίξεις φαίνεται ότι υπάρχουν στο θέμα του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού. Όπως είχε αναφερθεί λοιπόν στη «Δίκη» έχει γίνει δικαστική έρευνα για το κύκλωμα αυτό, στο οποίο εντοπίζονται εκατοντάδες κωδικοί σε παράνομες στοιχηματικές εταιρίες. 

Πιο αναλυτικά στην Αλβανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σλοβακία και Σουηδία φαίνεται να έχουν βάλει μεγάλα στοιχήματα επιτυχώς σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια της Ελλάδας. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι Έλληνες παράγοντες έκαναν χρήση στοιχηματικών κωδικών των αλλοδαπών για να ποντάρουν μεγάλα ποσά σε στημένα ματς. 

Για την υπόθεση αυτή ο στοιχηματικός αναλυτής, Νίκος Παναγόπουλος μίλησε στο SportFm 94,6 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πρεσάρισμα» του Κυριάκου Θωμαΐδη για το πως λειτουργούσε όλο αυτό το κύκλωμα. 

«Οι κωδικοί αντιστοιχούν σε άτομα, που είναι υπαρκτά, μένουν στο εξωτερικό, αλλά τα χρησιμοποιούσαν Έλληνες πολίτες! Μπορεί να είχαν και παραπάνω κωδικούς», είπε στην αρχή, ενώ συνέχισε λέγοντας. «Αν ήταν 50 εκατ. ευρώ τα κέρδη, φανταστείτε πόσος είναι ο τζίρος! Είναι τουλάχιστον τρεις φορές πάνω, δηλαδή στα 150 εκατ. ευρώ μέσα σε 2,5 χρόνια». 

Έπειτα ο Κυριάκος Θωμαΐδης σχολίασε: «Μιλάμε για κανονικό πάρτι αλλοίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο κ. Μπαλτάκος ασχολείται μόνο με την αποζημίωσή του».

Υπενθυμίζεται ότι η Interpol έχει κάνει ήδη έφοδο σε σπίτια και γραφεία Ελλήνων παραγόντων, έχοντας κάνει μάλιστα και μία σύλληψη ενός προπονητή. Κατά τη σύλληψη έχουν γίνει κατασχέσεις κινητών, λάπτοπ, αλλά και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.