Σαργκάνης: «Με μία ακόμη καλή σεζόν θα έρθει μεγάλη μεταγραφή για τον Κοτάρσκι - Αποτελεί παράδειγμα ο Τζολάκης»

Σαργκάνης - Κοτάρσκι

i

© Intime

Σαργκάνης: «Με μία ακόμη καλή σεζόν θα έρθει μεγάλη μεταγραφή για τον Κοτάρσκι - Αποτελεί παράδειγμα ο Τζολάκης»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:21 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 13.06.2023

Ο Νίκος Σαργκάνης έκανε το δικό του σχόλιο για τα φετινά επιτεύγματα των τερματοφυλάκων της Super League.

Ο Νίκος Σαργκάνης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τους τερματοφύλακες του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση των παλαιμάχων της Καστοριάς που παραβρέθηκε.

Ο Νίκος Σαργκάνης θεωρείται από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηλυσιακό, ενώ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«Ήταν πραγματικά πολύ ωραία εκδήλωση. Μόνο αυτό θα σας πω. Ξανασυστηθήκαμε με όλους τους παίκτες της Καστοριάς. Μαζεύτηκαν 19 άτομα από τα 25. Εχουν φύγει δύο πρώην συμπαίκτες μας, ξαφνικά. Είναι λυπηρό και είναι καλό να βρισκόμαστε», είπε αρχικά. 

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου σήμερα στην Ελλάδα σημείωσε: «Σαν θέαμα δεν θα πω ότι είναι κακό συγκριτικά με την εποχή μας. Είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα και ειδικότερα στη θέση του τερματοφύλακα. Υπάρχει ταχύτητα, δύναμη και άλλη τακτική. Στην εποχή μας ήταν πιο θεαματικό, με περισσότερες φάσεις. Ωραίο ήταν τότε, καλύτερο είναι τώρα, πιο δύσκολο».

Για τον γκολκίπερ που ξεχώρισε την χρονιά που έφυγε: «Εγώ είδα πολλές καλές εμφανίσεις τερματοφυλάκων και Ελλήνων και ξένων. Ο Τζολάκης είναι ένα παράδειγμα. Μακάρι να δίνεται ευκαιρία να βγαίνουν νέα παιδιά. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πήρε την ευκαιρία και έδειξε τι αξίζει. Αυτό το παιδί με μία ακόμη καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ θα μπορεί να κάνει μεγάλη μεταγραφή. Όχι ότι δεν μπορεί τώρα, αλλά θα είναι ακόμη πιο ώριμος, γιατί σε κάποια ματς έδειξε κάποια αστάθεια.

Καλό είναι να κάνει και άλλη γεμάτη χρονιά για να σταθεροποιηθεί. Είναι πολύ καλός με τα πόδια, ξέρει να σταθεί τακτικά και είναι ψύχραιμος. Έχει πολύ καλά στοιχεία. Στο θέμα της εξόδου έχει ένα θέμα, όχι ότι δεν είναι καλός, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει εμπειρία.

Είναι απαράδεκτο να μην κρατάνε οι ομάδες ούτε αναπληρωματικούς Έλληνες τερματοφύλακες. Πρέπει να υπάρχουν στο ρόστερ και οι Έλληνες. Ο Πασχαλάκης πήγε καλά, όμως, από πίσω είδατε πήρε ευκαιρίες και ο Τζολάκης και ήταν πάρα πολύ καλός. Θέλω να πω ότι πήγε καλά και ο Μπρινιόλι».