Ανακοίνωσε Τονάλι η Νιούκαστλ

Σάντρο Τονάλι

i

©Newcastle United

Ανακοίνωσε Τονάλι η Νιούκαστλ

Κώστας Τσιακλής 15:00 - 03.07.2023

Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάντρο Τονάλι από τη Μίλαν. Ο Ιταλός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028.

Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σάντρο Τονάλι από τη Μίλαν. Ο Ιταλός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο και θα παραμείνει στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» μέχρι το 2028..

Η Νιούκαστλ μετά τη μεταγραφή του νεαρού Γιακούμπα Μιντέ από την Γκάμπια, έκλεισε και τη δεύτερη προσθήκη για την καλοκαιρινή περίοδο. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο οι «καρακάξες» ήρθαν σε συμφωνία με τη Μίλαν και θα βγάλουν από τα ταμεία τους 70 εκατομμύρια ευρώ.

Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Ιταλός θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2028, ενώ οι ετήσιες απολαβές του θα είναι οχτώ εκατομμύρια ευρώ συν δύο εκατομμύρια ευρώ μπόνους.

Ο Τονάλι αναδείχθηκε από τα νεαρά τμήματα της Μπρέσια και ακολούθως το 2020 εντάχθηκε στη Μίλαν (αρχικά ως δανεικός) εκεί όπου κατέγραψε 130 συμμετοχές, με απολογισμό οκτώ γκολ και 17 ασίστ.

Η ανακοίνωση της Νιούκαστλ για την απόκτηση του Τονάλι:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή του Sandro Tonali από τη Μίλαν. Ο 23χρονος εντάσσεται στους Magpies έναντι άγνωστης αμοιβής και έχει συμφωνήσει συμβόλαιο στο St. Jame’s Park αρχικά μέχρι το 2028. Καλώς ήρθες στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, Σάντρο»!

Ο ίδιος ο Τονάλι παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις και είπε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τη Νιούκαστλ γιατί μου δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου. Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τα όλα, όπως πάντα κάνω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Δεν μπορώ να περιμένω να νιώσω τη ζεστασιά των οπαδών».

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, δήλωσε τα εξής: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Σάντρο στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και έχει τη νοοτροπία, τη σωματική ικανότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να μας ταιριάζει πολύ.

Στα 23 του, ο Σάντρο έχει ήδη σημαντική εμπειρία ως βασικός παίκτης σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και στο Champions League, καθώς και να παίζει για τη χώρα του.

Αλλά έχει επίσης την ευκαιρία και τις δυνατότητες να μεγαλώσει και να εξελιχθεί μαζί μας και είμαι ενθουσιασμένος που θα τον προσθέσω στην ομάδα μας καθώς πλησιάζουμε στη συναρπαστική σεζόν που ακολουθεί».