Η Νιουκάστλ θα τελείωσει τον Τονάλι μετά το ματς με την Κρίσταλ Πάλας

O Τονάλι

Η Νιουκάστλ θα τελείωσει τον Τονάλι μετά το ματς με την Κρίσταλ Πάλας

Κώστας Τόπας 13:27 - 21.10.2023

Η Νιουκάστλ αποφάσισε να τελειώσει τον Σάντρο Τονάλι, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του σε φερόμενο παράνομο τζόγο.

Ο πρώην μέσος της Μίλαν και νυν της Νιουκάστλ, τέθηκε υπό έρευνα την περασμένη εβδομάδα, κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το στρατόπεδο της Ιταλίας ενόψει των προκριματικών του Euro 2024 με τη Μάλτα και την Αγγλία. Ο Σάντρο Τονάλι αναγνώρισε ότι έχει πρόβλημα με τον τζόγο και υποβάλλεται σε θεραπεία για να το ξεπεράσει.

Οι «καρακάξες» θα αντιμετωπίσουν την Κρίσταλ Πάλας στο «Σαιντ Τζέιμς Παρκ» για την 9η αγωνιστική της Premier League, με τον Έντι Χάου να τονίζει ότι υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Σάντρο Τονάλι για το εν λόγω ματς. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», αυτή θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του Ιταλού μέσου με τη Νιουκάστλ.

Οι νομικοί του εκπρόσωποι πρόκειται να επιστρέψουν στο Τορίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να συναντηθούν με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία όπου αναμένεται να συζητήσουν και πιθανότατα να συμφωνήσουν σε μια πιθανή συμφωνία ένστασης. Το ιταλικό δημοσίευμα υπαινίσσεται ότι μπορεί να έχει ήδη διευθετηθεί ανεπίσημα μια συμφωνία κατά τις συναντήσεις τους την περασμένη εβδομάδα.

Η περίπτωση του Τονάλι είναι διαφορετική από αυτή του μέσου της Γιουβέντους, Νικολό Φατζόλι, ο οποίος τιμωρήθηκε με επτά μήνες αποκλεισμό από τις αρχές την περασμένη εβδομάδα για τον ρόλο του στο σκάνδαλο του στοιχήματος. Η «Γηραιά Κυρία» μάλιστα δεν ανέστειλε τις αποδοχές του παίκτη της.

Ωστόσο, στην Ιταλία αναφέρουν ότι η Νιούκαστλ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τον Τονάλι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του. Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να μην του επιτραπεί να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα.