Ψυχολόγος του Τονάλι: «Γι' αυτό έβαζε στοιχήματα υπέρ της Μίλαν»

Ο Τονάλι

i

© SS Youtube

Ψυχολόγος του Τονάλι: «Γι' αυτό έβαζε στοιχήματα υπέρ της Μίλαν»

Κώστας Τόπας 08:59 - 20.10.2023

Ο ψυχολόγος που θεραπεύει τον μέσο της Ιταλίας και της Νιούκαστλ, Σάντρο Τονάλι για εθισμό στον τζόγο εξηγεί γιατί τα στοιχήματα στη Μίλαν έγιναν «μέρος της τελετουργικής συμπεριφοράς» και πώς μπορεί να επιστρέψει καλύτερος μετά την τιμωρία.

Ο πρώην μέσος της Μίλαν και νυν της Νιουκάστλ, τέθηκε υπό έρευνα την περασμένη εβδομάδα, κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το στρατόπεδο της Ιταλίας ενόψει των προκριματικών του Euro 2024 με τη Μάλτα και την Αγγλία. Ο Σάντρο Τονάλι αναγνώρισε ότι έχει πρόβλημα με τον τζόγο και υποβάλλεται σε θεραπεία με τον καθηγητή Γκαμπριέλε Σάνι, ενώ επεξεργαζόταν μια συμφωνία με τον εισαγγελέα που θα πρέπει να τον οδηγήσει σε αναστολή για τουλάχιστον ένα χρόνο.

«Ο εθισμός στον τζόγο είναι μια παθολογική εξάρτηση και υπάρχουν ορισμένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι ορισμοί για να τον αναγνωρίσουμε. Το πιο εμφανές είναι όταν η απόλαυση του τζόγου αντικαθίσταται από το να νιώθεις την "ανάγκη να το κάνεις», είπε ο Σάνι στην «Gazzetta dello Sport».

«Αυτή η παθολογία μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε, χωρίς διάκριση. Οι νεαροί παίκτες έχουν το άγχος και την ευθύνη των εξωτερικών πιέσεων και της προσοχής των μέσων ενημέρωσης. Αυτές είναι καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν άγχος και ένας δυσλειτουργικός μηχανισμός "θεραπείας" του άγχους μπορεί να γίνει η αδρεναλίνη του τζόγου. Γίνεται μια καταναγκαστική συμπεριφορά, κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν, στην οποία τελικά η απόκτηση χρημάτων γίνεται εντελώς άσχετη».

Σε σύγκριση με τον μέσο της Γιουβέντους, Νικολό Φατζόλι και τον φαινομενικά αστέρα της Άστον Βίλα, Νικολό Ζανιόλο, ο Τονάλι βρίσκεται σε πιο δύσκολη νομική θέση επειδή έβαλε στοιχήματα και στις δικές του ομάδες, Μίλαν και Μπρέσια. Ωστόσο, καθώς στοιχημάτισε μόνο στις ομάδες του για να κερδίσουν, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα του αγώνα.

«Ένας εθισμένος στον τζόγο έχει μια τελετουργία σχετικά με τη συμπεριφορά του και ακολουθεί μια ακολουθία "καλής τύχης". Αυτός είναι ο λόγος που ο Σάντρο έβαζε στοιχήματα στη νίκη της Μίλαν. Ήταν μέρος της γοητείας του, αυτό που ονομάζουμε "μαγική σκέψη" σε αυτή τη θεραπεία».

Ενώ ο Τονάλι αναμένεται να τεθεί σε αναστολή για τουλάχιστον ένα χρόνο και πιθανώς να χάσει επίσης το Euro 2024 το επόμενο καλοκαίρι, ο σύμβουλος του είναι βέβαιος ότι μπορεί να συνέλθει από αυτό για να ζήσει μια κανονική καριέρα και ζωή.

Ενδιαφέρονται για Φίλιπς Νιούκαστλ και Γιουβέντους, μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με Τονάλι και Φατζόλι
PREMIER LEAGUE

16:01 - 19.10.2023

Ενδιαφέρονται για Φίλιπς Νιούκαστλ και Γιουβέντους, μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με Τονάλι και Φατζόλι

Ο Κάλβιν Φίλιπς ψάχνει χρόνο συμμετοχής και πιθανόν να τον βρει σε Νιούκαστλ ή Γιουβέντους που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του μετά το σκάνδαλο που εμπλέκονται οι Τονάλι και Φατζόλι.

«Αν ο παίκτης φτάσει σε αυτό το επίπεδο παρά αυτό το πρόβλημα, μόλις απελευθερωθεί από αυτό, θα είναι ακόμα πιο ικανός να εκφράσει τις δυνατότητές του και ίσως να τα πάει καλύτερα από πριν. Οι παίκτες έχουν μια ισχυρή δημόσια εικόνα και η κοινή χρήση αυτής της ιστορίας μπορεί να βοηθήσει πολλούς νέους να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, να αναγνωρίσουν την ασθένεια και να την αντιμετωπίσουν»..