Νότιγχαμ Φόρεστ: Ανακοίνωσε τον Αντρέ Αγιού
i

Αντρέ Αγιού / ©Nottingham

Νότιγχαμ Φόρεστ: Ανακοίνωσε τον Αντρέ Αγιού

Sportal newsroom 21:38 - 02.02.2023

Παίκτης της Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε και επίσημα ο Αντρέ Αγιού, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Ο Αντρέ Αγιού έγινε και επίσημα παίκτης της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Γκανέζος επιθετικός αφού έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Κατάρ, Αλ Σαντ, βρήκε τη νέα του ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτή αποτελεί την 29η μεταγραφή των «κόκκινων» από την επιστροφή τους στη Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 33χρονος ξεκίνησε από τη Μαρσέιγ, με την οποία αγωνίστηκε 209 φορές και σκόραρε εξήντα γκολ. Ενδιάμεσα στη θητεία του στην ομάδα της Μασσαλίας, πέρασε ένα χρόνο δανεικός στη Λοριάν, με την οποία μέτρησε μόλις τρία τέρματα.

Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Premier League: Πρόσωπα - έκπληξη και «μάχη» Γιουνάιτεντ - Τσέλσι
PREMIER LEAGUE

12:42 - 01.02.2023

Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Premier League: Πρόσωπα - έκπληξη και «μάχη» Γιουνάιτεντ - Τσέλσι

Η Τσέλσι έκανε δικό της τον Ένστο Φερνάντες στην εκπνοή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Η μεταγραφή του Αργεντίνου στους «μπλε» είναι η ακριβότερη στην ιστορία της Premier League. Το Sportal θυμάται τις άλλες εννιά.

Το 2016 θα μετακομίσει στην Ουαλία για χάρη της Σουόνσι, με την οποία αγωνίστηκε συνολικά τρεισήμισι χρόνια, βρίσκοντας δίχτυα 35 φορές. Εκεί μάλιστα είχε προπονητή τον νυν τεχνικό της Φορεστ, Στιβ Κούπερ. Ενδιάμεσα είχε ένα πέρασμα από την Γουέστ Χαμ για ενάμισι χρόνο, για την οποία αποτέλεσε και  μεταγραφή ρεκόρ και σε πενήντα συμμετοχές σκόραρε δώδεκα γκολ. 

Έχει φορέσει τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε για ένα χρόνο και τον τελευταίο ενάμισι χρόνο αγωνιζόταν στο Κατάρ για την Αλ Σαντ. Ήταν στην αποστολή της Γκάνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την οποία είχε ένα γκολ απέναντι στην Πορτογαλία